Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mdłości, ból żołądka i głowy, kaszel i ból płuc

Gość XXYZ

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni mam mdłości i ogólnie boli mnie żołądek ale nie ciągle tylko co jakiś czas; do tego: ból głowy, strasznie kaszlę od wczoraj i bolą mnie płuca jak jestem na zewnątrz, też: (podobno) mam astmę od czerwca i coraz częściej nie ogarniam co się w okół mnie dzieje... Bardzo się martwię, bo nie wiem co mi dolega. Czytałam, że to może być bolerioza ale to raczej odpada, bo kleszcz a raczej 2 miałam ale w wakacje ale żadne zaczerwienienia mi się nie pojawiły. Czy wie ktoś co to może być? Ciąża? Przemęczenie? Coś innego?

Dziewczyno Ty się jeszcze zastanawiasz?! Idź do lekarza niech da skierowanie na badania właśnie pod kątem boreliozy. Wcale nie musisz mieć rumienia, a mogłaś zostać zarażona, tym bardziej, że miałaś w wakacje kontakt z dwoma kleszczami. Borelioza to taka wredna choroba, może dawać objawy nawet po latach od udziabania. Nie że Cię straszę, po prostu uważam że lepiej dmuchać na zimne. Przy okazji lekarz może zlecić inne badania. Może to być też zwykła grypa żołądkowa, która daje takie objawy, ale lepiej wiedzieć to na pewno. Przemęczenie wykluczam... Ciąża? No jeśli regularnie współżyjesz, ale ciąża raczej nie daje objawów takich jak ból płuc, kaszlu i rozkojarzenia. Także leć szybko do lekarza, lepiej się dokładnie zbadać, niż potem żałować. Pozdrawiam

Po pierwsze płuca nie bolą ........po drugie w ciąży możesz być nawet jak nieregularnie współżyjesz .....po trzecie test na odkleszczowe jak najbardziej wskazany ....a kaszel możesz miec bo cię bierze jakieś przeziębienie .Tak czy siak test ciązowy i do lekarza niech zleci badanka i osłucha .

Byłam u lekarza i niestety nie jest to ani ciąża ani borelioza ... Powiedział, że nie wie co mi jest... (?) ale lekarstwa jakieś dał... leżę cały czas, bo wstać nie mogę, bo od razu mi się kręci w głowie i ogólnie słabiutka jestem... tyle, że w łóżku jakoś normalnie funkcjonuje...

Znam tą *bezradność* lekarzy w Polsce ... Od kilku lat boli mnie serce, spadła drastycznie kondycja, a nie pale i regularnie biegam, chodzę na basen i jeżdżę rowerem, chociaż mam z tym coraz więcej trudności.Ostatnio boli mnie brzuch aż do płuc. Chodziłem na przeróżne badania i nie potrafią mi nic doradzić. Chirurg mi doradził że może to być coś z tarczycą, muszę się wybrać jeszcze raz. Ale z doświadczenia wiem że leczenie refundowane to koszmar ...