ulka619 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam wszystkich jestem tu nowa.z depresja walcze juz ponad2lata bralam juz sedan anafralin itd.az wkoncu w necie trafilam na lexapro napiszcie mi czy warto sprubowac bo ja juz nie mam sily boje sie nawet wychodzic z domu a zreszta wy to wszystko dobrze znacie czekam i pozdrawiam was Cytuj Odnośnik do komentarza
hexe Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Czesc. Bylam leczona Lexapro dwukrotnie. Jest to dosyc silny antydepresant SSRI, mnie wyleczyl 2x (ale nie zapewni braku nawrotow). W depresji konieczna jest terapia. Lek wlacza sie na 8-9 mies. *Wejscie* jest dosyc uciazliwe, nie poprawia sie od razu, a moga byc nawet spadki nastroju silne, jezeli jest ryzyko samobojstwa trzeba przez pierwsze 2 tyg. z kims przebywac na stale. Daje zawroty, napiecie, ale potem sie to stabilizuje. To dobry lek, ale uwazaj, jest kosztowny; istnieja juz generyki (tansze zamienniki). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi