Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak żyć i funkcjonować normalnie z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dzisiaj miałam lekkie telepanie w środku, pojechałam z córką do jednego sklepu, do drugiego, potem do marketu na zakupy, przez 3,5 godziny *wycieczki* mówiła non stop, pół godziny przed końcem zakupów zwyczajnie mnie już zemdliło, nie mogłam, miałam ochotę uciec, nie dość, że dzikie tłumy, ja po dniu w pracy to ona gada gada i gada... pojawiły się telepania serca, takie chlupnięcia czyli skurcze dodatkowe, miałam ochotę zostawić wózek i uciec... ale nie uciekłam bo poddałabym się sama przed sobą... atak paniki się nasilał, nasilał, przy kasie już oddychać prawie nie mogłam, a potem przeszło nagle... zła jestem na siebie, że nie mam wystraczającej cierpliwości do niej

No poprostu jakbym czytala o sobie:).Ja te moja bardzo kocham,pewnie jak Ty swoja,ale mnie cierpliwosci tez brakuje,szczegolnie do tego gadania.Najgorsze jest to,ze ona jak zacznie gadac,to jedno i to samo wkolo.Tak mi wlasnie robi szczegolnie w sklepach a ja tym sie dodatkowo stresuje,bo ja tu mysle co kupic,ona gada i mysle ze ona sie nudzi,wiec ja szybko byle wyjsc ze sklepu.Nawet wtedy mi nie pomaga,ze jest maz i on sie nia niby zajmuje:)Najgorzej jest przy kasie wtedy najczesciej w marketach dostaje ataku paniki,nie wiem czemu.SUPER,ZE DALAS RADE.

Heheh, moja może nie mówi w kółko tego samgo, bo to jednak już inny wiek, ale mówi non stop..., ja nie wyrabiam zwyczajnie, też ją kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niej, ale to dwie różne sprawy, w domu udało mi się wypracować system *mama teraz odpoczywa i czyta itp* i w domu zajmuje się malowaniem, rysowaniem itd., ale jeak jesteśmy jedna na jedną to mówi w nieskończoność, generalnie jak nie mówi tzn że jest bardz chora :) to znak rozpoznawczy

Moja wlasnie jest na etapie walki z nami,ile moze sobie pozwolic a na ile nie.to trudne dla mnie.Czasem tych jej placzow mam dosc,ale wiem ze jak sie ugne to wejdzie mi na glowe,choc i tak mam wrazenie,ze owinela nas sobie wokol palca:)Mnie psycholog doradzila.zebym codziennie miala godz dla siebie,a wtedy niech sie wszystko wali,pali ja mam nic nie robic,mam sie zajac sama soba.No i dzis jest ten pierwszy dzien i mysle co tu robic z ta godz.Nagle zobaczylam,ze jak nie piore,sprzatam,bawie i zajmuje sie mala to nie mam co robic.

Ja w sumie tez mialam spoko dzien,pod wieczor mi sie zakrecilo w glowie i teraz troche sie bujam,ale to moze faktycznie kregoslup.W czasie ciazy i po zaniechalam jakos cwiczenia i ruch u mnie to taki jak kazdy ma na codzien,do tego ze strachu przed zawrotami nie krece za duzo szyja i moze te miesnie tam sa zastane,w sumie to nie znam sie na tym ale tak sobie to tlumacze.Bo dzis poszalalam z maluchami,skrety,sklony itp/.Imoze taki nagly ruch powoduje takie stany.

Czesc dziewczyny ja tu jestem nowa ja dzieki mojemu synkowi walcze z choroba gdy ide z nim ulica tzn prowadze go w wozku bo ma dopiero 18mies lub stoimy w kolejce to wtedy jak zle sie czuje i chetnie bym uciekla z kolejki to mowie sobie ze musze dac rade i patrze na malego i zmuszam sie i wtedy wygrywam ale czasem sa tez gorsze dni ze boje sie wyjsc z domu pewnie gdyby nie moj syn to zamkla bym sie na 4sposty a tak to chodzby na sile to wychodze na spacer bo nie moge pozwolic zeby maly siedzial w domu a nie raz jest naprawde ciezko a z choroba walcze juz 4lata

Hej Joasiu!Ja mam 2 letnia corke i ten sam problem.Boje sie wychodzic z domu.Tylko dzieki malej probuje pokonac ten lęk.Wychodze niedaleko domu,a jak bardzo zle sie czuje to rezygnuje z wyjscia.Jak mam lepsze samopoczucie to probuje isc dalej.Wkolejkach nienawidze stac bo wtedy objawy sie nasilaja.Jak bedziesz chciala popisac to jestem na watku*napady paniczno-lękowe z agorafobia*.Jest nas tam wiecej z takim problemem.Pozdrawiam serdecznie.