Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak żyć i funkcjonować normalnie z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia ,nie poddawaj sie ale nie walcz za bardzo...Zakupy to dla wielu temat rzeka....chodziłam i probowałm zobaczyc kogos,kto ma podobnie is sie w myslach ratuje jak ja wtej galerii,ale nie zalazłąm nikogo....Tez sie relaksuje niby na zakupach,ale nie obadzie sie w ostatnim roku od jakis małych incydentow,zawsze lęk robi ze mna zakupy,chyba kupie mu cos brzydkiego,moze go spławie...;)))

Mi tez sie zdzarza myslec - ile to potrwa, dlaczego nie mija, czym zawinilam, ze mnie to spotyka, a w poprzednim razach bylo tak i siak, a wtedy to juz mijalo, a teraz nie - to nie ma sensu. Zawsze moze byc inaczej. Byc moze bedziemy mialy nawroty cale zycie, ale najwazniejsze to rozpoznawac to, wiedziec, ze nie nalezy sie przed tym bronic tylko to puszczac. W chwili kiedy przestaniemy zwracac uwage na to co sie dzieje i myslec, czy sie stanie - minie.

Hexe ,musiemy sobie odpiscic z tymi zawrotami,my za duzo myslimy ....ale jak to samo przychodzi....co robic ?nie reagowac ...wiecej musimy pracowac,albo sie pogodzic ,ze takie włąsnie jestesmy....Gosiu chciałbym zeby tobie szybciej mineło to wszystko raz na zawsze,u nas to chyba jest juz za bardzo zakorzenione...a ty masz fajna wiare wto wszystko...

Gosiu,tak piszesz,ja tez ciagle sie obwiniam ,ze jestem do niczego,ze dla corki musze byc inna ,lepsza matka,ze ..nie jest tak żle ....ze mam czym sie cieszyc..zle mi ,ze zawodze....Mam wine w sobie,nie akcepytuje siebie,to mi powiedziła kiedys psycholog/Od 9 lutego zaczynam juz trzecia psychoterapie,mam nadzieje,ze ostania,najgorsze jest to,ze nie dociera do mnie nic co mowia,i tak przeinacze za jakis czas albo zapomne!!Dziewczynki jak mozemy sobie pomoc ,np teraz...?Jakie jestescie znaki zodiaku,Gosiu,hexe egzaltacjo?moze to powiazemy?Ja jestem panna

Ja nie wierze w horoskopy :) Mi tlumaczyl psychiatra - kiedy rodzi sie dziecko czlowiek wraca w sobie do swojego dziecinstwa, ale ustawia sie inaczej, w linii moi rodzice - ja - moje dziecko. Widzi wiele rzeczy inaczej. Jezeli rodzi dziecko ktos z zaburzeniami, jak my, na ogol pojawiaja sie rzeczy, z ktorych nie zdawalysmy sobie sprawy i sa one bolesne. Nie zawsze, nie u kazdego nerwica jest zwiazana z dziecinstwem. Nie trzeba sie obwiniac, trzeba pracowac nas soba i czerpac z relacji z dzieckiem ile sie da, budujac przy tym swoje nowe Ja.

Hej dziewuszki!! weszłam na chwilkę bo mają wpaść zaraz znajomi a wiecie ja już panikuję a sama ich zaprosiłam,,, głowa mnie boli brzuch zaczyna i nie jadłam prawie nic , teraz banana zjadłam i piję herbatę ziołową. Co za durna choroba ale nie dajemy się !! co do ciąży to jest ciężko ale może sie uda!! Justa próbujesz też?? :) a nóż nerwica zniknie, psychoterapeuta wspomniał mi że gdybym miała dziecko być może byłoby inaczej...może lepiej mam nadzieję. Hexe fajny facet co lata Ci po zakupy do N. Y. też bym tak chciała :) Mój znak zodiaku justa to bliźniak :) dlatego jestem niecierpliwa jak to rasowy bliźniak . Ja czytuję w horoskopy a czy wierzę hmmm sama nie wiem :) . Miłego wieczorku Drogie Moje .

Witajcie,Gosia ja jestem troche młodsza od egzaltacji ,ale chyba w wieku hexe.Blizniaki sa fajne,lubie je...sa wrazliwe,tez znam blizniaczka z nerwica,miotaja sie troche i moze dlatego nerwica...Ale ogolnie sa super wesołe!!Co do dziedciatka to bardzo bym chciała ale jeszcze si wstrzymuje:)...gdyby sprawy moje miały sie inaczej ,dawno bym miała..Tez dzis piłam przed chwilka melise bo mnie mdli...brr...

Ja dzisiaj w nocy miałam swój atak o dość dużym nasileniu, było nieprzyjemnie, zwłaszcza, że aż takiego dawno nie było, najpierw nie mogłam zasnąć a potem około 2 w nocy zaczęło się, ból brzucha, żołądka, mdłości, parcie na pęcherz i nie tylko, tętno 100, cisnienie urosło, drżenie ciała i wszechobecny strach, trwało około 40 minut więc tak jak kiedyś na samym początku :( nie wzięłam nic, potem zasnęłam na dwie godziny, miałam sen, obudziłam się z walącym sercem, było 96, posiedziałam, poćwiczyłam oddychanie, napiłam się, zeszło do 75, ale teraz bolą mnie nogi, ręce, klatka, nic nie mogę zjeść, czuję się nadal niedobrze i boję się całego czekającego mnie dnia, zwłaszcza, że czeka mnie dzisiaj mało przyjemna wizyta u mnie w domu :/ po raz kolejny przekonałam się, że nie skończyłam walki z nerwicą, i przychodzi wtedy kiedy chce jestem spod znaku bliźniąt :)

Hej dziewuszki ! współczuję Ci egzaltazjo serca ale to może dlatego cie dopadło bo miała być nieprzyjemna wizyta..? bo jak wczoraj do mnie mieli wpasc znajomi to też panikowałam nie jadłam, zwymiotowałam i łebek mi napierdzielał równo aż do zaścięcia :/ a dziś jest dobrze właśnie wrociłam do domu, spacerowałam dziś z mężem i psami po działce i wkurzyłam sie bo sarny obgryzły mi drzewka ktore osobiście sadziłam w wiosnę... teraz usiadłam i pisze do Was . A bliźniaki to super fajni ludzie :) o dobrym serduszku prawda?

No może i pogoda, nie wiem sama, wizyta była raczej tylko zapalnikiem tego co od kilku dni się po mnie *przechadzało*, dzisiaj po południu miałam kolejny raz, ale trwało około 10 minut, też przyszła taka fala a za nią wszystkie objawy i tachykardia oczywiście, poszło tak samo jak przyszło... coraz bardziej mnie to dziwi... a bliźniaki może i fajne, i serduszka mają dobre, ale narwane też te serduszka :) moim zdaniem, ja na jednym miejscu usiedzieć nie mogę, jedną rzeczą mogę krótko się zajmować i charakterek mam oj mam, ale to chyba nie jest związane ze znakiem :)