Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak żyć i funkcjonować normalnie z nerwicą lękową

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bardzo lubię sałatkę z brokułów, jajka, pomidora i odrobiny majonezu lub sałatkę z odnóży kraba + szczypiorek + seler naciowy i odrobina majonezu, lub z kurczaka + kukurydza + ananas i odrobina majonezu albo sałatkę nicejską ale to raczej wszyscy znają, jadłam kiedyś też sałatkę z tuńczyka w sosie własnym, ogórka świeżego i kukurydzy, też była ok, tyle że ja nie przepadam za tuńczykiem

Egzaltacja - oczywscie, ze efekt placebo istnieje, dlatego nie dziwie sie, ze lekarze w niego wierza. Kwestia na ile ufaja metodzie nienaukowej w powaznych chorobach. Czekam az wymysla homeopatyczna narkoze ;] Dwie osoby to nie jest cala populacja, zeby na niej wyciagac wnioski. Ja znam iles osob szczepionych i nie chorujacych co nie znaczy, ze 100% szczepionych znosi to dobrze. Ale wiekszosc znosi, to jest argument. Leki homeopatyczne tez produkuja koncerny i tez sa reklamowane :) to takie same koncerny jak inne. Nie, homeopatia raczej nie szkodzi. Sa jeszcze inne srodki p/bolowe, zapytaj lekarza, niektore na recepte, ale dzialaja i nie sa oparte na tych najpol. substancjach. Salatki - salata lodowa, krewetki srednie (dobrze oplukane w wodzie z cytryna), czastki moreli + sos z syropu z moreli, keczapu i odrobiny majonezu.

Dziewuszki ja prawie wcale nie spałam tej nocy.. mam nadzieje ze ta bedzie lepsza .. egzaltazjo s. sałatkę jutro zrobię jak potwierdzą znajomi że przyjdą. Ale mam ochotę na jarzynową z dużąąą ilością pietruszki zielonej bo uwielbiam i może rybę po grecku zrobię na gorąco, jeszcze nie wiem. Alkoholu nie piję bo mi nie służy pozatym brzuch nie daje mi żyć i nad każdym jedzeniem sie zastanawiam ale mam nadzieje ze cos zjem ;/ . Wiecie co im więcej czytam o objawach i wogóle nerwicy tym bardziej motam sobie w głowie, nie wiem czy wy też tak czujecie czasami??? a Wy jakie plany na jutro. Aha i staram się pisać ten *pamiętnik nerwicy* i zrobiłam sobie dziś pazurki :) no odświeżyłam to takie małe coś tylko dla mnie :) A wy jakie plany na weekend?

Witajcie kobietki,dawno tu nie zagladałm.Jak Wam mijnoł dzien? Ja dzis spokojnie,choc zagladaja czasem małe lęki,ale sobie mysle tak...*jak mi cos bedzie ,to bede sie leczyc .* cesze sie z tej jedno dniowej postawy i musiałam sie pochwalic:)..patrzcie jak silna jestes hihi ;)))))..Wiecie ,dzis tak mnie naszło,ze sa lekarze ,sa lekarstwa i niech sobie działąm ,jesli cos mi znajda,nie bede sie denerwowac....nie mam sił juz...Ale błysnałam wiadomoscią:)ale to i tak duzo.Tak sobie mysle,moze kazda napisze o swoim malutkiem sukciesie,ktory pozwala pokonac to dziadostwo..!! Moze pomoze ..,na chwile choc,zamiast sie smucic,pomyslmy co osiagnałysmy juz w walce z newrica??co. myslicie?

No widzisz hexe,to juz cos:) pierwszy stopien do pokonania zawrotow,tez miałam w zeszłaym tygodniu....Teraz ogladałam,*na dobre i złe* i na koncu zwiałąm bo juz dziwnie sie zaczełąm czuc,uczucie zimna i tak jakos....a dopiero byłam taka dzielna..eh...jestem tu to moze zapomna.. Gosiu,czytaj ,ucz sie ale tez rób sobie przerwy ,bo nie wiem do konca czy dobrze tak codziennie o tym myslec i sie nakrecac za bardzo,masz duzo nauki przed soba i cwiczen,ktore jak widzac tak wygladaj....siła-słabość..naprzemian

Ja czasem tez tak miewalam, po swietach bylam z malym w galerii h. - po buty dla niego, weszlam do sklepu, a leciala arabska piosenka w tle. I nie wiedziec czemu poczulam fale goraca, niedobrze i mysl, ze zaraz zemdleje. Zaczelam gleboko oddychac i minelo, ale sie spinalam w trakcie. Czasem sie czuje ok, a czasem niepewnie. Ale tak samo mam w domu, nie ma roznicy. gosia - nad tym, zeby olewac, ja pracuje nad tym, to jest trudne. Inaczej nic bym nie zrobila. Tlumacze sobie, ze tak juz mam, ze to dzieje od jakiegos czasu i nic sie nie wydarzylo.

Dasz rade. Jest fajna ksiazka, kup sobie: http://www.gwp.pl/4077,pokonac-leki-i-fobie-jak-radzic-sobie-z-niepokojem-i-napadami-paniki.html tam jest duzo porad do zastosowania - jak myslec o leku i panice, jak dawaj temu plynac, jak zmieniac nastawienie, jak nie dawac sie zamykac w ramy czasowe itd. Dobre dla kogos, kto jeszcze nie podjal terapii, ale mnie tez pomaga.