Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki przy skoku ciśnienia na tle nerwowym

Gość kwiatek92

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kwiatek92

Witam. Mam 18 lat. Miewam od czasu do czasy wysokie ciśnienie, ale ostatnio było książkowe. Nie mam stwierdzonego nadciśnienia, ani żadnych chorób serca. Podejrzewam że mogą być to nerwy. Ale denerwuję się tylko takimi zwykłymi codziennymi sprawami, nie mam żadnych ciężkich problemów, więc myślę że może to ciśnienie nie od tego. Ale dzisiaj bolała mnie popołudniu głowa, więc wzięłam tabl przeciwbólową. Ale tak sobie myślę a zmierzę ciśnienie. I miałam 155/80/83 :( A jak mam takie to później boję się już mierzyć. I wzięłam godzinę po zażyciu tabl przeciwbólowej tabl labofarm jedną. Czytałam tutaj że są bezpieczne, ale ja się boję brać razem z przeciwbólowymi :( Nie wiem czy ciśnienie mam trochę niższe, bo już boję się zmierzyć, od razu puls mi skacze. Ale jak siedzę i zmierzę sobie tak na szyi tętno to mój puls to 60. I mam takie pytanie, czy tak 3 godz od poprzedniego zażycia tych obu tabletek, mogę wziąć jeszcze labofarm? Martwię się że to będzie za dużo,,a jeszcze brałam przeciwbólową :( A puls mam niższy - powinien być od 70-80. Mamie powiedziałam tylko o ciśnieniu. Nie chcę mówić że brałam tabl, zaraz będzie kazała mierzyć ciśnienie, będziemy się obie denerwować. Ale wiem że mama najbardziej się zna jak mogę brać tabl, ale wiem pomyślicie że jestem dziwna, ale po prostu nie potrafię. Może ktoś tutaj się zna dokładnie, i ma pojęcie o tym, i by mi podpowiedział? Dziękuję bardzo :)

Gość kwiatek92

Czytałąm całą ulotkę. Wiem jakie jest dawkowanie, piszą że nawet 3 można wziąć. Tylko nie wiem czy mogę, skoro serce mi nie wali. Teraz mój puls to był 56, ale chyba ciśnienie mam znów wyższe, bo tak czuję jak wczoraj. a rano miałam 148 górna granica a po 5 min 138 górna granica. Może to pogoda albo coś. I zastanawiam się czy brać labofarm przy takim pulsie, czy pić dużo wody czy jak. W końcu taka młoda jestem :(

Nie bierz nic na własną rękę z lekami nie eksperymentuj powiedz mamie albo idź do lekarza ją też mam skoki ciśnienia raz mam105/75/70 a za chwilę 148/90/85 mam mała nerwice moore biosotal 40 po pół 2razy dziennie na wyregolowanie ciśnienia i milokardin przy dłuższych skokach na uspokojenie 25kropli