Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo wysoki puls w czasie wysiłku, kłucie w klatce piersiowej i zła morfologia

natal4

Rekomendowane odpowiedzi

Trenuję wioślarstwo i od pewnego czasu mam problemy. Wcześniej miałam problemy z ciśnieniem (niskie) bóle głowy [zdarza się to na okres wiosenny] teraz gdy robię trening i mam robić ergometr np 2x 45 na 1 zakresie czyli tlen moje tetno przekracza 150 -160 natomiast gdy robie drugi to dochodzi do 195 a jak trzeci i max tto powyżej 200. Co mogę zrobić zeby obniżyć puls?A i chcialabym zaznaczyć ze czasami mam kłucia w klatce piersiowej i nie zbyt dobre wyniki morfologi.

w sumie masz racje bo to chodzi o biegaczy a nie wioślaży. w podreczniku do kardiologii mam artykół serce sportowca jak coś wyczytam to napisze. ok? jakbym znal twuj adres to wysłał bym ci artykuł o sercu sportowca tam jest wszystko napisane. ale jakoś ci to streszcze. niewiem tylko kiedy. wiec przyczyna musi byc albo w morfologii albo tamci dłużej trenuja więc ich organizm jest już do wysiłku przyzwyczajony i u ciebie to tylko kwestia czsu kiedy ci to pszejdzie. albo zawsze wygrywasz dochodza jeszcze emocje związane z utrzymaniem pozycji. jak jesteś impulsywna ( zgaduje ] chormony przed miesiączką działają podwujnie. możesz mieć taki puls. myślłsaś o tym.