Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sloneczko

Witam. Przyznaje że pisałam już tutaj kilkakrotnie, i jak by ktoś wszystko poczytał to by mógł pomyśleć że coś ze mną na prawdę nie tak. Ale nie mam za bardzo kogo się poradzić i spytać dlatego tutaj piszę, a słyszałam że można. Od kilku dni pobolewa mnie głowa, ale staram się nie brać tabletek przeciwbólowych. Dzisiaj też mnie pobolewa oraz kark i moje tętno jest przyśpieszone. W tym momencie jest normalne, ale co chwilę się zmienia. Ciśnienie nawet w porządku bo jak wczoraj mierzyłam podczas bólu głowy to miałam 130 górną granice a puls 74. Nie bardzo wiem od czego może mnie boleć, Wczoraj jak się kładłam spać to zabolało mnie tak mocniej taki jak by ucisk po lewej stronie tak na czole i głowa. Nie wiem czy brać jakąś tabletkę przeciwbólową czy lepiej coś uspakajającego, ale już dziś podwójną melisę rano wypiłam. Bo czuję się tak od rana.Jestem niewyspana chociaż spałam chyba z 8,9 godzin. Ja to zaraz mam pomysły że guz mózgu, albo jakiegoś zawału dostane. A jeśli ktoś wspomni o śmierci to ja zaraz myślę że te słowa coś znaczą, i mogą mnie dotyczyć. Ale nie stresowałam się niczym przez te kilka dni tak bardzo. Przepraszam za ten temat, ale zawsze tak lepiej jak tu napiszę, ktoś coś poradzi, podzieli się swoimi doświadczeniami. Dziękuję bardzo :-)

Gość sloneczko

ja słyszałam od lekarza że nie można brać tego i tego naraz. poza tym przeciwbólowy nasila działanie tego drugiego. tak słyszałam. a z uspakajających mam tylko persen i validol, ziolowych chyba nie mam. Teraz siedzę spokojnie oglądam a serce zaczyna mi walić.

Gość sloneczko

Właśnie o tych lekach tak mi powiedział lekarz, i zawsze tak słyszałam że podobno nie powinno się mieszać i brać razem. Ale w takim razie może dzisiaj na razie wezmę coś na uspokojenie, a jak głowa zacznie mocniej boleć to coś przeciwbólowego. Dziś doszedł jeszcze taki ból prawego ramienia, i tak góra a część prawej piersi. A tętno też tak raz szybkie raz nie. Zobaczymy, może jakieś przeziębienie czy coś, ale jak na razie gorączki i nic nie ma.

Ziołowe leki powinno sie brac systematycznie i przez dłuższy czas .W aptece jest milion leków uspokajających z walerianą ,chmielem itp. Dobrze działąją Tabletki na uspokojenie (tak sie nazywają )firmy Labofarm ,są w miarę tanie i pudełeczko 100 szt na długo starcza .Ale pamiętaj o systematycznym braniu a zobaczysz efekty .Jeśli boli cie głowa od napięcia mięśni karku to możesz wziąśc No Spę ,która działa rozlużniająco na mięśnie i tym samym likwiduje ból głowy .Silniej działające to Mydocalm ,ale te przepisuje już lekarz na receptę .Warto byłoby zrobić zdjęcie lub tomograf kregosłupa szyjnego ,on może być przyczyną codziennych bólów głowy i barków .