Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciężkość na klatce piersiowej, płytki oddech i mocne bicie serca nasijące się w nocy a nerwica serca

moleee

Rekomendowane odpowiedzi

Damian Lat 15 Już wcześniej opisywałem mój problem z alkoholem który mi wypłukał elektrolity i czułem wtedy ucisk w klatce piersiowej, płytki oddech nie mogłem po nocach spać magnez pomagał. Poszedłem do lekarza pani wykonała rutynowe badania morfologie krwi i cukier wszystko wyszło w normie tarczyca,potas, Posłuchała serca i że pracuje bardzo dobrze. Problem tkwi w tym że od koło 18 zaczynam czuć cięzar na klatce piersiowej plytkie oddechy , mocniejsze bicie serca w dzień ten problem nie występuje te objawy tak sie nasilają koło 22 do 1 nocy. Czy to nerwica ze stresu o serce ? i Co radzicie. Teraz łykam magnez 2 razy dziennie i zawiele nie pomaga

w chorobach somatycznych nie ma tak że od 18 cisnie a od rana nie .Po prostu wieczorem możesz być czymś zdenerwowany podświadomie i odczuwasz dolegliwości .Kup ziołowe tabletki uspokajające i bierz ok 17 albo na noc .I zobacz co się będzie działo .

Gość Mariusz9220

Mam 20 lat i mam podobne dolegliwości. Płytki oddech, ucisk w klatce piersiowej i przy najmniejszym wysiłku, choćby nawet przy wstawaniu z fotela serce zaczyna walić jak młotem aż w gardle czuje. Dolegliwości te nasilają się zawsze na wieczór, a myśl o tym że to może być coś poważnego nie daje mi spać po nocach.

Gość sebax663

Ja też raz tak miałem po spidzie była mieszanka z jakimś lekiem, po 3 godzinach serce za czeło bić mi mocniej i mocniej jak mówicie jak młot, potem problemy z oddechem mogłem nabrać powietrze i wypowiedzieć jedynie 1 lub 2 słowa, i mocny bul złądka lub za nim odczuwalny w kręgosłupie chodziłem schylony nie mogłem sie wyprostować. ktoś wie może co to może być co to za atak? mineło 2 miesiące od tego przy pracy jak sie schylam czasami pstryknie mi coś w sercu tak jak by ktoś pestkę przegryzł.