Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności i kołatanie serca przy nerwicy depresyjnej

Anetka89

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dobrze że znalazłam kogoś kto czuje to co ja...nie zdawałam sobie sprawy ile ludzi przechodzi to samo co ja...od jakiegoś czasu czułam się żle mialam zawroty glowy, dusznosc, napiecie z tyłu glowy pocenie sie rak i nog raz mi zimno raz goraco,kołatanie serca..jeszcze rok temu tuz po urodzeniu córki ten sen koszmarny...snilo mi sie ze obie z corka mamy raka i plakalam tak przez sen ze dzieki bogu maz mnie obudzil..od tego czasu ciagle przychodzily mi mysli a moze jestem chora?? te objawy teraz sie nasilily az utrudnialy mi nauke w szkole wieczorowej..co jechalam autobusem do szkoly to zawrot glowy w szkole dusznosci kolatanie serca myslalam ze zaraz zemdleje i szybko wracalam do domu...w koncu w tym tygodniu poszlam do lekarza ..lekarz podejrzewa u mnie nerwice depresyjna.. pierwsza moja mysl*boze skad ona sie wziela przeciez ja mam dopiero 21lat*zrobilam sobie krwi przy okazji w pon mam wyniki...ale czytajac wasze opisy mam takie same objawy jak wy..jak ja mam dalej funkcjonowac??? mam coreczke roczna chce skonczyc szkole isc do pracy...ale nie ppotrafie sobie z tym radzic..;( niewiem co robic...

bierz stale ziołowe tabletki uspokajające labofarm 1-1-2 dziennie.Do tego magne B6.Jak po jakichś 2 tyg. poczujesz się lepiej,to kontynuuj.Jak nic to nie da, to do psychiatry. Dużo się ruszaj.Mozesz brać 3x po 2.To zależy jak na ciebie zadziałaja.Musisz sama dobrać dawkę.Najpierw spróbuj -1-1-2. Jak pół godz. przed snem weżmiesz 2 tabletki,to będziesz spac spokojnie i obudzisz sie wypoczęta.A to juz krok do przodu. Może brak ci czasu dla siebie, relaksu....pomyśl o tym.Niech ktos zaopiekuje się dzieckiem,a wy wyjdżcie z mężem gdzieś. Skieruj gdzieś indziej swoje myśli.

Anetka89 Nie wiem czy ty nie powinnaś iść do psychiatry i pod jego kierunkiem się leczyć Psychiatra to cię potrzyma trochę na lekach i będzie z nich powoli schodził Nie wiem czy będziesz funkcjonowała po hydroksyzynie ja nie dałam rady jak mi kardiolog przepisał po prostu stale spałam Ale spróbuj może ten lek tak na mnie zadziałał pozdrawiam

Powiem w skrócie nerwica,,,,,, jest to choroba myśli i duszy to co piszecie to 99% ma nerwice a żeby uspokoić to też ją mam więc musimy jej stawić czoła ja mam w stopniu nie zaawansowanym a objawy moje to mocne duszności przy tym szybsze bicie serca nie chęć do życia senność wieczne zmęczenie głupie myśli ze za chwile umrę choć tak nie jest i to cały czas mnie męczy dzień w dzień co lepsze idziecie do lekarza robicie ekg echo serca dajecie krew mocz a tu wszystko super ?? dzień w dzień myślę czy nie umrę za chwilę a mam dopiero 27 lat cudowną żonę wspaniałego synka więc mam dla kogo żyć lecz choroba ta nerwica często mi daje do myślenia o tej śmierci która nie może jeszcze nadejść bo to tylko mój chory umysł a bardziej właśnie ta nerwica bo jak już wspomniałem to choroba myśli walczę z nią dopiero 2 miesiąc lecz zbierała się ona we mnie 4lata a dopiero 2 miesiące temu wybuchła w skrócie musimy być silni i pracować nad tym a to będzie ciężki kawałek chleba bo to niestety leczy się od kilku w dobrym przypadku miesięcy do 2 a nawet 4 lat możemy się pocieszać że nie jesteśmy sami i gnać na przeciw ;) spokojnie sobie poradzisz biorę ten lek i fakt pierwsze 2 tygodnie od kąt zaczął działać bo na to też czeka się troszkę to nic się nie chcę i ciągle bym spał ale jakoś udało mi się przemęczyć 1 miesiąc i jest ok zmęczenie minęło bo organizm się przyzwyczaił a tak po za tym to jest jeden z słabszych leków w tym kierunku hydroksyzyna nie niszczy organizmu tak jak inne i ma nie wielkie skutki uboczne ale przy tego typu lekach jest to niestety nieuniknione tu mogą się pojawić koszmary i to chyba wszystko pozdrawiam.....

Dziewczyno,jesteś jeszcze bardzo młoda ,wiedz że to da się wyleczyć , ale wymaga to czasu i pracy nad sobą. Najważniejsze to nie daj się nakręcać,uciekaj od dołujących myśli ,przeganiaj je ,nie czytaj dołujących wiadomości,kup książkę o pozytywnym myśleniu,poczytaj o afirmacjach,i przede!! wszystkim nie czytaj głupot w internecie bo tam dopasujesz do siebie każdą chorobę.Nie poddaj ,się mnie się udało,to i tobie się uda.