Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie serca, przyspieszone bicie serca i odbijanie

Gość alicja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma 17 lat,i od pewnego czasu zdarza mi sie tak jakoś co miesiąc kłucie serca towarzyszy temu moce bicie go nie wiem czy to serce bo do tego czasem mocno mi się*odbija*wiec może to żoładek.ale żeby serce tak biło i kuło? prosze powiedzcie co to może być,dodam że czesto sie też denerwuje

aby się przekonać czy to nie żołądek,spróbuj przez kilka dni pić len mielony.Kup w aptece.1 łyżeczkę lnu rozmieszaj w pół szklanki ciepłej przegotowanej wody i wypij przed snem.To samo na czczo rano i raz w ciągu dnia przed obiadem.Pięć posiłków dziennie,ale mniejsze.Nie najadać się do syta.Żadnych pizzy ,frytek,kebabów.Nic smażonego,tłustego,słodkiego.Jeśli okaże się,ze to nie żołądek,tylko to ze stresu ,to może ci pomóc systematyczne stosowanie ziołowych tabletek uspokajaących labofarm,które składaja się z 5 ziół. Wieczorem możesz nawet wziąć dwie,a rano i po poł. po jednej.Być może jak się uspokoisz,problem zniknie.Warto spróbować i samemu dobrać sobie skuteczną dawkę.Tylko pamiętaj, że zioła skutkuja po dłuższym braniu.I może magne B6 za dwa tygodnie jak weżmiesz,pomoże ci to w uspokojeniu się.Należy też dużo sie ruszać Codziennie po pół godziny gimnastyki,szybki spacer,ćwiczenie na rowerku treningowym,czy gra w grę zespołową,czy kurs tańca towarzyskiego.Ruch bardzo pomaga przy problemach z nerwami.Skutecznie odwraca uwage od nerwów.Zbadaj tez hormony tarczycy i poziom elektrolitów. i pokaż wyniki lekarzowi. ze dwa tygodnie

Kiedys leki labofarm mi pomogły ale poprostu sytuacja się u mnie na tyle zmieniła ze nie musiałem już ich brać serce nie kuło i nie biło mocno. Teraz codziennie regularnie znowu musze je brac. staram sie regularnie..chodz nie wychodzi mi to. ale ogolnie pomagaja. dosc szybko dzialaja bo juz po 10-15 minutach. jednak od jakiegos miesiaca *ataki/napady* bicia serca i kłucia wzmogły się. czy znacie jakis silniejszy lek bez recepty? a moze to juz jest naprawdę groźnę i coś powinienem z tym zrobic?