Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Tritace 2,5 Comb na nadciśnienie tętnicze

proszowiak

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znam tego leku ale może mi tu ktos poradzi bo nie daje rady z dodatkowymi skurczami mam równiez niedoczynnośc tarczycy teraz wyniki w normie ale serce szaleje codzienni na własne zyczenie dostałam lek bo lekarz twierdzi że nie trzeba nic bracale ja oszaleje z tymi skurczami ma komorowe i nadkomorowe ....biore od 10 lat Propranolol ale on juz chyba nie działa ........słyszałam od znajomej o leku BIOSOTAL czy ten lek byłby wskazany w moim przypadku u niej całkowicie znikneły dodatkowe skurcze po tym leku .......bedę wdzieczna za odpowiedż .....

Witaj PYTA Suchy kaszel po tritace to dość typowy objaw niepożądany tej grupy leków Nie zdarza się często i nie jest niebezpieczny, ale niestety dość uciążliwy Należałoby chyba skontaktować się ze swoim lekarzem i zamienić go na preparat z innej grupy farmakologicznej PROSZOWIAK Tritace comb to połączenie axtilu z hydrochlorotiazydem i nie powinien wpływać na twoje tętno Tętno regulujesz metocardem czy nie zwiększałeś aby dawki tego leku? Pozdrawiam Marcin Syzdół