proszowiak Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, Czy uzywa ktoś z Was leku Tritace 2,5 Comb ? Jezeli tak to bardzo proszę o opinie na temat tego leku. Dodam tylko ze mam 32 lata i lecze sie na nadciśnienie od 2 lat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Od poewnego czasu biore to i jest ok.Nie zauważyłam ubocznych skutków, a czy pomaga trudno powiedziec, mam nadzieję ze tak.. Cytuj Odnośnik do komentarza
proszowiak Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 dzieki za odpowiedź ja mam ciągle zmieniane leki i podobno to ma być juz otateczny lek jaki mam brać ma być 2 w 1 im mniej tabletek tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 proszowiak Pamiętaj tylko o tym ze nieraz jeden lek nie pomaga i lekarz przepisuje kilka tzw. skojarzone leki ze sobą,Ja tak mam, biorę 3 rodzaje i nieraz i te trzy nie pomagają i nie obniżają ciśnienia ,ale to przy większym stresie zdarza się pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość billymarks Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Kardiolog powiedział mi, że Tritace to najlepsze co może teraz być na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AroX Opublikowano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Też go biorę od 4 miesięcy i jest o.k. Tzn. nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych. Przyjmuję go raz dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
proszowiak Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 witam, a jakie macie tętno po tym leku bo ja mam chyba troche za niskie 50-55 Zofiu wiem że jeden lek nieraz nie pomaga ale Tritace Comb to 2 leki w 1 jest tam jeszcze hydrochlorotiazyd.Oprócz tego biore jeszcze metocard.Wczesniej brałem Hydrochlorotiazyd,metocard, axtil i miałem tętno 80-90. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Klaudia Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Nie znam tego leku ale może mi tu ktos poradzi bo nie daje rady z dodatkowymi skurczami mam równiez niedoczynnośc tarczycy teraz wyniki w normie ale serce szaleje codzienni na własne zyczenie dostałam lek bo lekarz twierdzi że nie trzeba nic bracale ja oszaleje z tymi skurczami ma komorowe i nadkomorowe ....biore od 10 lat Propranolol ale on juz chyba nie działa ........słyszałam od znajomej o leku BIOSOTAL czy ten lek byłby wskazany w moim przypadku u niej całkowicie znikneły dodatkowe skurcze po tym leku .......bedę wdzieczna za odpowiedż ..... Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Proszowiak Nie napisze ci o pulsie bo nie badam sobie Ciśnienia tez nie badam bo mam tzw. syndrom białego fartucha . Widok aparatu podnosi mi ciśnienie i nic na to nie poradzę Ale ja leki na nadciśnienie biorę ze względu na wadę serca bo ciśnienie to mam w normie pozdrawiam przepraszam ze nie mogę ci udzielić rady Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pyta Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Czy ktos z osób biorących tritace ma dziwny, suchy kaszel, bardzo drapie gardło....od kilku tygodni, choć jestem zdrowa , nie jestem przeziębiona Cytuj Odnośnik do komentarza
msyzdol Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witaj PYTA Suchy kaszel po tritace to dość typowy objaw niepożądany tej grupy leków Nie zdarza się często i nie jest niebezpieczny, ale niestety dość uciążliwy Należałoby chyba skontaktować się ze swoim lekarzem i zamienić go na preparat z innej grupy farmakologicznej PROSZOWIAK Tritace comb to połączenie axtilu z hydrochlorotiazydem i nie powinien wpływać na twoje tętno Tętno regulujesz metocardem czy nie zwiększałeś aby dawki tego leku? Pozdrawiam Marcin Syzdół Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gość Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Czy przy braniu TRITACE lek może działać moczopędnie ,od kiedy biorę lek muszę w nocy do trzech razy wstawać do toalety Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Leszek55 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Biorę tritace od kilku lat. Nie mam takich skutków ubocznych, jak działanie moczopędne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi