Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Duszności i fale gorąca w okolicach serca przy arytmii i dodatkowych skurczach

boss22

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm jestem nowy na forum, w streszczeniu: bylo zle jakies 10 lat temu: napady leku ze umre, kroplowki, itod itd ciaglo sie to jakies 5 lat, badania byly robione wszysciutkie( wysilkowa, echo mialem chyba z 20 razy robione) i prawie nic bo wykryli ze mam arytmie, jakies 10 do 20 dodatkowych na dobe i to czuje wiec zadnych sciem ani farmazownow nie pisze. Teraz jest tak ze arytmia jest jaka byla, dodatkowo sa jakies dusznosci czasami po wysilku (chodze na silownie od 4 lat) ale najbardziej wkurza mnie cos takiego jakby cos naplywalo mi na prawa strone mostka wiec gdzies tam w okolicy miesnia sercowego. Nie potrafie tego opisac ale mniej wiecej trwa to co dzien non stop tak co kilknascie sekund naplywa mi tam takie goraco i ma to zauwazylem zwiazek z emocjami i denerwowaniem sie wtedy jest czuje to znacznie intensywniej i zaczalem to odczuwac jakies 2 lata temu i kurcze trzyma sie do dzis...? Cisnienie mam troszke podwyzszone 140/65 a czasami jest ok 135/65 puls ok 70-77/min w spoczynku. Aha jakies rok po tym jak sie zaczely jazdy jednego wieczoru czulem silny ostry bol centralnie w mostku i trzymal mnie on pol nocy ale mialem pietra isc na pogotowie wiec poszedlem na drugi dzien pytajac czy to moglbyc jakis zawal, gosc zrobil echo ekg itp mowil zebym zapomnial o zawale ale od tej pory cos kurcze nie jest tak w tym mostku, biegac nie moge juz tak ostro i zwawo jak kiedys bo albo mnie zatyka albo arytmia lapie co dziwne ciezary moge dzwigac i jest ok. Macie jakis pomysl co to moze byc z tym naplywaniem goraca na prawa strone mostka? Znacie moze dobrego specjaliste zeby zobaczyl czy pikawka faktycznie nie miala wtedy zadengo zawalu? Rejon : Malopolska. Dziekuje i pozdrawiam.

nie, nie napewno to nie bylo ekg bo ekg to kupe kabli masz podpietych i lezysz plackiem a na echu lezysz bokiem i gosc jezdzi sonda na zelu po boku klatki wiec o pomylce nie ma mowy. w ciagu ost. 8, 9 lat mialem robione co pol roku echo wiec ta liczba bedzie bliska 20tu. Aha mialem ostatnio robione echo jakis rok temu i kardiolog powiedzial ze mam powiekszony miesien sercowy o 1mm i ze to od silowni , ja go pytam rzucac? on mowi jak chcesz to rzuc jak nie to trenuj dalej - twoja decyzja. Nie jest ogolnie tak zle, ale dreczy mnie to naplywanie goraca na prawa strone mostka, jakies gniecenie tam i w dodatku czuje ze mi zgaga tam idzie mi tak do gory..? Czy to znak ze pikawa daje znac o osobie...? Znacie jakiegos dobrego specjaliste w malopolsce zeby zrobic wszystko dokladnie zeby powiedzieli co i jak bo zaczyna mnie to denerwowac.Dzieki