leszkowa37 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Moja mama jest po operacji zastawki i bajpasów . Niby czuje się dobrze jednak jest słaba i ma z ciąganą wodę z płuc . Denerwuję się bo lekarze nie chcą wyjaśnić do końca dlaczego tak się dzieję . Do tego nadal nie ma apetytu tak jak przed operacją . Rozumiem że czas rekonwalescencji po takiej operacji jest długi ale nie pokoi mnie jednak ta woda :( Proszę jeśli ktoś z Państwa miał taką sytuację o opisanie tego . Cytuj Odnośnik do komentarza
zofia50141 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Leszkowa 37 .Nie nerwuj się bo zdarza się to .Mojej bratowej tata tez miał kłopoty z t ą ,wodą w płucach po bajpasach .Ściągnęli mu i jest już okej ,ale nie wiem ile razy mu to robili .A był tak słabiutki, że jak go zobaczyłam to ciarki mnie przeszły A za jakiś czas widzę i nie dowierzam Wesoły , zadowolony i żyje fajnie się czuje ,i pracuje u córki na działce latem Tak że proszę się nie martwić,. Po prostu mama potrzebuje więcej czasu na dojście do siebie i będzie dobrze .Ja usunę zęba to muszę to odchorować tydzień bo taki mam organizm Ale musi jeść , bez tego ani rusz, zmusić choćby do paru kęsów tego co lubi powodzenia życzę 3 maj się Cytuj Odnośnik do komentarza
jarek1983 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Napisane jest że mama ma także zastawkę wymienioną brak apetytu może być spowodowany za dużym INR czyli krew może być za rzadka. Trzeba sprawdzić jaki jest INR. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AroX Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Płyn w płucach to bardzo częste zjawisko po tego typu zabiegach. Ze mną leżał facet, który wrócił już po tygodniu pobytu w domu i okazało się że z płuca sciągnięto mu ponad litr płynu. Więc lepiej nich sciągną wszystko jeszcze przed wypisem to zaoszczędzą Państwu późniejszych zmartwień. Jeżeli chodzi o apetyt to w moim przypadku po zabiegu przez kilka dni nie mogłem nawet spojrzeć na jedzenie. Żona karmiła mnie na siłe. Będzie dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29 z Tetralogią F Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Woda w płucach to bardzo częste powikłania po operacji serca. Ja przeszłam trzy takie operacje i płyn miałam po dwóch, w czasie której otwierali mi klatkę. Skoro mama jest przytomna i już chodzi, to jest już dobrze :-) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
ala80 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Mój tata już miesiąc ma ściągany płyn z klatki piersiowej, rana nie chce sie goić. Zastanawiam się czy można jakoś pomóc tak oprócz tego co robią lekarze??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi