Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy i senność przy zażywaniu Co prestarium na nadciśnienie tętnicze

tomwi17p

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zdiagnozowane nadciśnienie ostatni mialme 170/100 przy pulsie 110. Leczę się Beto 50 i Co-prestarium. Beto jest ok natomiast Co-prestaium dziwnie na mnie działa w pracy tak 3h po zażyciu dziwnie się czuję, bole w tylnej części głowy, chodzę senny, boli mnie za uchem i świszcze. Pracuję fizycznie i często jak szybko wstaję robię się czerwony i mam mroczki przed oczami. Wiem że muszę zmienić tabletki bo źle na mnie działają, ale zastanawiam się czy brać chorobowe?? Po wzięciu Co-prestarium puls mi spada do 50 ciśnienie też ok, ale długo spię jak zaczołem to łykć Czy mogę pracować i brać tabletki. Co radzicie.

tomwi 17 p Przeczytałam co napisałeś i pytanie . Czemu jeżeli źle się czujesz po lekach to nie idziesz do medyka który ci je przepisał Mam wiedzę taką że po prestarium można się źle czuć Ja tez je brałam ale nie odczuwałam niczego ,dobrze je tolerowałam . Przeczytaj w ulotce czy ten lek może wywoływać senność bo to ze obniża cienienie to jego zadanie . I z tego niskiego ciśnienia możesz mieć te mroczki Słaba kawusia by ci pomogła Nieraz to trzeba zmiany leków i to nie jeden raz ,bo ciężko jest dopasować pacjentowi leki Często muszą być skojarzone bo jeden lek nie pomaga Ale to musi ci pomóc lekarz.. a czy ty możesz sobie pozwolić na chorobowe w takich niepewnych czasach Można brać leki i pracować pogadaj o tym z lekarzem pozdrawiam 3maj się