Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Strach przed śmiercią przy nadciśnieniu u nerwicowca

kasia85

Rekomendowane odpowiedzi

Hej:) mam 24 lata, wszystko przedemna jednak nadciśnienie i strach przed śmiercią udarem dobija mnie....czuje się jak bym niedługo miał umrzec...a jestem taki młody...dosłownie czuje się jakbym miał 60lat...dzisiaj 177/84 puls 132 biore pritor 80mg rano wieczorem atoris 20mg.... ciekawe ilu takich mlodych jak ja ma podobnie??? mam juz tego dosych najmniejszy wysiłek fizyczny powoduje u mnie skok pulsu do ponad 130 duszność ciśnienie nawet 220....

Gość kwiatek91

Ja mam 18 lat, i też mam czasami wysokie ciśnienie. Nie wiem wtedy co robić. A już następny raz boję się zmierzyć, i nie wiem nawet czy spadło. Bo jak zaczynam mierzyć to strasznie się denerwuję. Wzięłam dziś jedną tabletkę przeciwbólową bo bolała mnie głowa a ciśnienie miała 155/80/83 i wzięłam jedną tabl labofarm. Czy jeśli po 3 godz będę miała puls normalny taki 60, to mogę wziąć znowu taką tabletkę? Boje się że jak mam puls 60 to że tabletki pogorszą bo wtedy ten puls będzie za niski. A jeszcze do tego wzięłam tabletkę przeciwbólową. Może ktoś mi coś doradzi?