xpokorp Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Witam, mam 21 lat, BMI 27,6, palę papierosy, dziś zostało u mnie stwierdzone nadciśnienie tętnicze. W rodzinie tylko dziadek choruje na nadciśnienie. Cała sprawa z nadciśnieniem zaczęła się od mojego jednorazowego incydentu z kokainą. Po zażyciu tej substancji miałem wysokie ciśnienie. Kokaina wyszła z mojego organizmu, ale pozostawiła skutki. Miałem robione badania krwi i moczu, hormon tarczycy prawidłowo, EKG prawidłowo. Ciśnienie mierzę od 15 dni (w tym okresie zero alkoholu oraz innych używek, tylko papierosy), rano w granicach normy, po południu dochodzi do 170/90, puls w normie. Miewam zawroty i bóle głowy, bóle w klatce piersiowej, stan zmęczenia w ciągu dnia. Byłem u psychiatry który stwierdził zaburzenia lękowe, przepisał B6+Magnez oraz Hydroxizinum VP. Dziś lekarz pierwszego kontaktu, po obejrzeniu moich pomiarów ciśnienia, podjął decyzję o leczeniu lekiem o nazwie Lorista w dawkach 50mg na dobę. Lekarz twierdzi, że to wysokie ciśnienie nie może być spowodowane stanami lękowymi ponieważ utrzymuję się zbyt długo. Czy decyzja lekarza świadczy o tym, że do końca życia będę musiał zażywać leki na nadciśnienie? W jaki sposób sprawdzić czy nadciśnienie minęło jeśli nie można odstawić leków? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 a jakie masz to nadciśnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 jak nieduże,mniej niż 160 na 100,to zioła ci mogą pomóc.Skład mieszanki,którą możesz zrobić sam: ziele jemioły100g, ziele serdecznika 50g, liść ruty50g, kwiatostan głogu 50g, koszyczek rumianku50g.Zioła dokładnie wymieszać.Zaparzać łyzeczkę w szklance wrzątku.Trzymac pod przykryciem pół godziny.Przecedzići pic 3x dziennie po jedzeniu.Skuteczność ziół opiera się na długotrwałym stosowaniu.Przeczytaj artykuł: niefarmakologiczne sposoby obniżania ciśnienia.I wyciągnij z niego wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 nie palić ! Cytuj Odnośnik do komentarza
xpokorp Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Podczas dwutygodniowego mierzenia ciśnienia najwyższa wartość to 176/88, większość pomiarów poniżej 160/85, dziś po leku 141/72. Puls spoczynkowy mam od 50 do 75. Mam jeszcze uczucie dziwnego mrowienia po lewej stronie klatki piersiowej. Czy możliwe jest zapalenie mięśnia sercowego jeśli EKG oraz badania krwi i moczu nie wykazały nieprawidłowości? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość billymarks Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Jaką dietę stosujesz, jesteś otyły???? Opisz swoje wymiary!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość billymarks Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Napisz ile masz wzrostu, Bmi masz stosunkowo dobre, ale nie wiem ile masz wzrostu i jak było ono mierzone i czy jest prawidłowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
xpokorp Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Wzrost 195 cm, waga 105 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi