Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Płytki oddech, słabo wyczuwalne tętno i nierówne bicie serca przy nadciśnieniu tętniczym

Gość fifti

Rekomendowane odpowiedzi

Wtiam, chciałbym opisać swój problem. Mam na imię Łukasz, 19 lat. Od nie dawna stwierdzono u mnie nadciśnienie tętnicze. Lekarz przepisał mi lek valsacor 80 1/2tabletki. Którąś noc z kolei budzę się, mam spłycony oddech, nie czuje aby biło serce, sprawdzenie pulsu na ręce i tętnicy szyjnej jest bardzo słabo wyczuwalne, na ciśnieniomierzu wyskoczył E - bład pomiaru. Po 3-4 minutach stan ten przechodzi, jestem wtedy bardzo wystraszony, ponieważ boję się, że przestane oddychać, serce bije nie równo. W dzień znowu serce ma przyspieszoną akcje. Bólów w klatce piersiowej brak. Czasami boli w okolicach prawej strony zaraz pod żebrami. W dodatku dużo spię, oraz od jakiegoś czasu ostrość wzroku ulega zaburzeniu. Proszę o jakąś pomoc. Nie zmienia to faktu, że i tak pójdę do lekarza.

Gość Billymarks

Mam pytanie do pani/a 4. Widać kompletny brak niekompetencji z pani/a strony. Chłopak ma problem, a tu od razu na porost mięśni. Tak tak sterydy sterydy teraz wszyscy je biorą nawet do herbaty razem z dopalaczami!!!!!! Fifti jeżeli masz nadciśnienie w tak młodym wieku postaraj się o zmianę diety napisz swoje wymiary to może wszystko będzie wiadome. Pozdrawiam!!!!

Po każdym leku którym dostałem : - valsacor 80mg -lorista 50mg -aronox Następują zaburzenie akcji serca, słabe tętno, płytki i szybki oddech. Dlatego musiałem wszystko odstawić. Dostałem holter ciśnieniowy 24h i wykazało skoki ciśnienia (130/82 - 160-93 puls w normie 62-74) Ponad to kardiolog zrobił mi echo serca - wykazało, że serce jest całe i zdrowe *bez przerwy jestem śpiący i osłabiony *zaburzenie ostrości widzenia *lekki ból głowy. Pielęgniarka powiedziała aby zrobić jeszcze badanie nerek i oczu. co wy na to ?