Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia wzroku i zawroty głowy przy nerwicy

Gość s

Rekomendowane odpowiedzi

Po kródce to trzeba: odblokować, ustabilizować, zaleczyć, natomiast później trzeba się pilnować i nie dopuszczać do nawrotów, bo choroba jest przewlekle postępująca, napięci mięśni nasila uszkodzenie powodując pojawienie lub zaostrzenie choroby, im zdrowszy kręgosłup tym mniej wrażliwy na stres

Gość Aneta 1981

Muszę iść i zrobić oczywiści prywatnie,u nas 130.Jeszcze teraz zima to tego słońca jak na lekarstwo,czytałam kiedyś że 80%Polaków ma niedobór Wit.D3,klimat też swoje robi.Niedobory postępują,a pacjentom przypisuje sie depresje,nerwicę,różności.Kiedyś zapytałam się lekarza o skierowanie na poziom Wit .D3,to mi powiedział:,,pani tego się nie bada,przecież to normalne ze prawie wszyscy maja niedobory,chyba że są jakieś skrajne przypadki,,i wlasnietak to wygląda.Czekamy na wiosnę !!!Misiek zbadaj sobie poziom Wit.D3

Gość Aneta 1981

No nie wiem co specjalista to inna opinia,przecież kasy na Wit.D3 nie zarabiają bo tania 3zl.abadania potwierdzają poprawę zdrowia.Kiedyś babka na forum opisala jaką ona batalie przeszla po lekarzach,juz nie widziala ratunku dla siebie.Trafia do jakiegoś endokrynologa chyba w Bydgoszczy.Po badaniach zalecil jej odstawić wszystkie leki a przepisał Wit D3 dawka 2000 i kwasy omega 3 w dawce 3000,pisala że lekarz dał jej nowe życie,każdy organizm jest inny

Bo lordoza to jakieś skrzywienie tak? Jak np. dziecko miało niedobór to się ta lordoza mogła zrobić a jak pamiętam to bardzo dużo dzieciaków w moim wieku to miało , nawet * na oko * było widać krzywy kręgosłup dziecko jak patrzał na niego lekarz szkolny , tak sama jak chodził syn do szkoły ( On i ja mieliśmy zawsze dobrze) . Takie wnioski mogę wysnuć ,że jak ktoś miał prosty kręgosłup za dziecka to teraz ma mniejsze dolegliwości z kręgosłupem , chyba ,że wynikają z wieku a to jest niestety normalne . To znaczy ,że przyjmowanie wit D3 w dorosłosci już nie zmieni krzywego kręgoslupa ,ktory zosatł zaniedabny za młodu , tak? Robiłam badania na osteoporozę z rok temu wynik bardzo dobry , to może też wszystko ma wpływ na to ,ze moj kręgoslup jakos sie trzyma kupy.

Największy wpływ ma życie, szczęście by nie mieć urazu i budulec, który kiedyś był bardziej wartościowy, kiedyś najczęściej 8 godzin pracy, nie było komputera, a i z samochodów mniej się korzystało, jednak i kiedyś dorośli i dzieci chorowali na kręgosłup

Gość Aneta 1981

Marysiu ja biorę na poprawę humoru,czuję sie lepiej,bo na kręgosłup taki stary jak mój to nie pomoże,ja nie bobasek.osteoporoza też u mnie ok.witd3 bralam w tamtym roku i naprawdę było ok.Najważniejsze to poukładać w głowie i pogodzić się w miarę możliwości,bo użalanie nie pomoże,jeszcze pogłębiać moze nasze dolegliwości.

Gość aneta1981

Marysiu masz rację,po latach wszystko wychodzi.Pan AAAAA TEŻ ma rację,kiedyś pamiętam rodzice pracowali po 8 godz.a teraz tyranie,niekiedy slyszy sie że kobiety ciężej pracują niż mężczyźni,a co do godzin pracy to już lepiej się nie wypowiadać

Dzień dobry musiałem się wdrożyć gruszeczko ja wam proponuje sprawdzić witamine B12 jak macie za malo to wam oddam Witamina B12 (kobalamina) - złożony organiczny związek chemiczny zawierający kobalt jako atom centralny. W organizmach żywych pełni rolę regulatora produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Jego niedobór powoduje niedokrwistość. Zaliczany jest do witamin z grupy B, tj. rozpuszczalnych w wodzie prekursorów koenzymów. To sobie gruszeczko sprawdz ja mam nadmiar oddam za darmo bo mnie to chyba andropauza chwyciła

Neurolog zlecił mi badanie od braku tego można być słabym bjawy się niedoboru witaminy B12 w organizmie Typowe objawy niedoboru witaminy B12 to: niedokrwistość zmniejszenie liczby krwinek białych i płytek krwi stany zapalne ust niemiły zapach ciała dolegliwości miesiączkowe pogorszenie nastroju problemy ze skupieniem się i uwagą zaburzenia w funkcjonowaniu mózgu i witaminy-b12-powoduje-anemie-chorobe-addisona-bierme Dzien cięzki trudno mi sie wdrożyć po chorobie bóle mam ale nie narzekam pracować trzeba zmeczenie mi sie daje we znaki od niedawna wróciłem do pracy ale przy was gruszeczki dam radę