Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia wzroku i zawroty głowy przy nerwicy

Gość s

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BEZSILNA000

Helicobakter to ja niestety mam wyszło w gastroskopii. Powiem Ci, ze kupiłam test za parę złotych w aptece zaraz po gastroskopii, bo byłam ciekawa czy wyjdzie i potwierdził. Większość ludzi ją ma tak na prawdę. Spróbuję z tym kefirem. Co to za badanie trzeba wykonać i ile kosztuje?

Gość Aneta 1981

Dokładnie nie wiem jakie pójdę do laboratorium powiedzą,poczytam,bo na tych konowałów i na ich morfologię to rzygnąć mi się chce!Biorę jeszcze bakterię,żeby poprawić florę bakteryjną,nie wiem juz sama rok temu miałam dwa silne antybiotyki bez osłony,nigdy nie bralam antybiotyków i nie wiedziałam.Powiem Ci że te bakterie pomagają no i mega dieta...

Gość Aneta 1981

Rok i dwa miesiące,to zoladek ,to serduszko,to głowa,to kręgosłup i tak po kolei.Jedno przestaje boleć,to cos innego.Wszystko przebadane,przeswietlone,tomogr,teczka badań.Nerwy swoje robia ale kręgosłup też.Mdłości mam od stycznia,raz mam raz nie mam,dieta scisla,siemię lniane pije rano nadczo też pomaga.Są dni,ze przenoszę góry,a czasami pytam dlaczego,co ja komu zrobiłam,że mnie to dopadło?

Gość BEZSILNA000

To podobnie jak ja i objawy tez z różnych stron jak nie to to tamto. Zaczęło sie w trakcie brania antybiotyku. Serce zaczęło mnie kłuć i od tamtej pory jazda. Czuję się jakby coś we mnie siedziało i robiło mi na złość. Przeszła Ci głowa to masz teraz coś innego. Zastanawiałam się już czy to nie antybiotyk uszkodził system nerwowy. Miałam podwójna dawkę

Gość Aneta 1981

Wiesz co ja tez mialam jeden pi drugim takie silne,jajk bralam to mnie rozwalił,teściową musiałam ściągnąć do dzieci bo męża nie bylo.Wlaśnie wtedy miałam takie dziwne uczucie,pierwszy raz kolatanie serca i kucie też w czasie brania antybiotyku,poźniej brzuch,zoladek ,potem głowa,kręgosłup,może coś z florą w jelitach,ostatnio dużo czytam o tej celiakii i tak pasuje coś mi.Znalazłam,piszą o teście ze szklanka wody,żeby po przebudzeniu splunąć i jak smugi się wyciągną na dół,to jest na bank.Dużo ludzi nie wierzyli w tą metodę,ale po paru latach się przekonali ,że to jednak prawda,poczytaj

Gość Aneta 1981

Zrobiłam dzisiaj rano ten test ,ze szklanką!Gruba biała smuga,po świętach idę zbadam ,przeciwciała się bada przynajmniej dwa z trzech jedno badanie u nas 90 zł,czyli 180! Co się nie robi,żeby znaleźć przyczynę ...Bo na lekarza nie ma co liczyć oni na takie badania drogie nie dają tak odrazu.Bezsilna,a czy nie masz tak ,że nie spożywasz cukrów i po paru dniach masz głód na cukier ,slodycze ja teraz tak myślę ,miałam juz to parę razy bo unikam słodyczy,cukrów wtedy lepiej się czuję,ale przychodzi taki dzień,że muszę pożreć cos słodkiego bo bym zwariowała chyba!Oj we wtorek lecę bo czasami to żyć się odechciewa,a ta celiakia,to podstępne chorupsko ostatnio poczytuje artykuły i ludzi co ją mają.Muszę kupić lepsze bakterie moje mają 20 miliardów szczepów,dobre są 40 miliardów.Biorę trzy tygodnie odczuwam trochę poprawę.Nasi lekarze jak nie znają przyczyny,to diagnoza nerwica!Czytałam jakiś czas temu artykuł profesora na temat nerwicy,lekarze maja umowy z koncernami farmaceutycznymi,te leki wogule nie leczą tylko przytłumiają,ale i czasami i tak trzeba ,żeby się wyciszyć!Magnez ,witB6,potas,d3,omega kwasy,no i bakterie.Ludzie po latach wracają do życia.Mamy takie niedobory,oczywiscie razem z tym moga się nasilać inne schorzenia.Ja po magnezie i potasie zero kuć w serduchu,ale te bakterie to mam zamiar pobrać przy najmniej pól roku i poszukać dobrego lekarza.Nie dajcie sobie wcisnąć kolejnych antybiotyków na tą celiakię,bo będzie jeszcze gorzej.Dieta,dobre szczepy bakterii.Ja nie byłam u mojego doktorka rok czasu,dla niego jestem okazem zdrowia,ale tak wyglądam,uśmiechnięta,zawsze zagadam,ech... Bezsilna czy nie chudniesz,bo ja tak schudłam,i juz wiem że po czosnku mnie kiszki bolą,wczoraj do sałatki wrzuciłam ząbek i lewa strona boli i pod żebrem taki balonik. A żem się rozpisala,za pól godziny do domu!!

Gość BEZSILNA000

Chyba z jednej gliny jesteśmy:) Nawet imiona te same:)Kawkę uwielbiam z expresu ze spieniony mleczkiem mniam, ale mam to samo co Ty. Ciężko mi sobie odmówić. Tez mi się wydaję, że brak cukru w diecie sprzyja. Chłopów nam brakuje na co dzień moja droga. Mojego tez nie ma w tyg

Gość BEZSILNA000

Noc miałam koszmarną, a od rana mdłości, zawroty i ścisk w gardle. Więc wzięłam tranxene pierwszy raz, które miałam przepisane doraźnie jak mnie weźmie porządnie. I co guzik mi pomogło, a powinno. Wręcz przeciwnie przymuliło mnie dodatkowo. Czuje się fatalnie a tu święta i coś zrobić trzeba. Lekarz zasugerował mi jeszcze laryngologa dobrego i dokładne badanie na błędnik tym bardziej, ze mnie pobolewa ucho okresowo. Kiedyś tez ktoś zasugerował mi chorobę maniera inny z kolei popukał sie w głowę. Przy chorobie maniera dieta ma duże znaczenie. Najlepiej podzielmy się badaniami, bo objawy te same a chyba już fortunę wydaliśmy.

Gość BEZSILNA000

Do której Anety piszesz? :) Teraz będzie galimatias Dzisiaj mi przepisał betaserc tak jak piszesz nawet spoko lekarz nie olewający wręcz sugerujący co powinnam zrobić. Przynajmniej nie czułam się jak intruz na wizycie u niego tym bardziej w przychodni