Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia wzroku i zawroty głowy przy nerwicy

Gość s

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aneta 1981

Witam! Bezsilna chyba pomyliłaś mnie z kimś innym,może inna osoba pisała o tym leku. Ja jak na razie nie bralam żadnego antydepresyjnego...Na razie starcza magnes,potas,Wit D3,biorę propranolol 10 na tachykardię x1 dziennie. Wiesz po świętach jeszcze zrobię badania w kierunku celiakii,bo zauważyłam,że jak nie jem chleba ,cukru,to i brzuch mnie nie boli i lepiej się czuje. Wiesz Robinson,tak przed siódmą wpada ,coś może pomoże. A Tobie co konkretnie dolega,jakie masz objawy,jak można?

Gość BEZSILNA000

Co mi dolega pytacie? To samo co wam to samo dziadostwo i tak jak ROBINSON nie do końca wierzę w nerwicę. Zaczęło się rok temu od sztywności karku, zawrotów głowy, nudności i bóli w rożnych częściach głowy. Potem były jeszcze inne objawy. Raz jest lepiej raz gorzej innym razem zupełnie beznadziejnie tak, że ląduje czasami na całodobowym. Objawów mam sporo co rusz to inne. Odezwę się później to coś więcej napiszę. Od roku chodzę po tych konowałach i zero diagnozy i konkretnego leczenia. Tak jak ROBINSON nawet nie chcę liczyć ile wydałam na badania, lekarzy, rehabilitację.

Gość Aneta 1981

Ja mam 9Kwietnia rezonans kręgosłupa,moja siorka nie wierzy w nerwicę.Wczoraj ciężki dosyc dzień miałam,to dzisiaj mgielka na oczch ,barki kark sztywny,kolysanka czolo boli,tam strzyka tam pyka.Kiedyś lekarz powiedział mi ,że chory kręgosłup może dawać podobne objawy do uszkodzenia mózgu,ja tez myślę że kręgosłup.Zobaczymy co tam mi wyjdzie,mam lordoze ,skoliloze,nie wiem co w ledzwiowym?Neurolog mówil,że przy loedozie mogą byc bóle Glowy ,szyji,dretwienia twarzy ręki no,różne cuda... ćwiczenia pomagają.Jeszcze w kierunku celiakii ,bo tez potrafi dać podobno popalić i już nie będę miała co badać...Pozdrawiam!!

Gość BEZSILNA000

Tak jak pisałam dolegliwości różne z różnych części ciała z tego co czytałam pobieżnie to takie jak Wasze i jeszcze dodatkowo inne. Prawda jest taka, że każdy diagnozuje wg swojej specjalizacji. Neurolog i psychiatra- objawy na tle nerwowym. Fizjoterapeuci od kręgosłupa wg nich mam problem we wszystkich 3 poziomach kręgosłupa. Badałam tylko szyjny RM wykazało niewielkie zmiany, które nie powinny dawać aż takich objawów. Mam na pewno potwierdzone kolonoskopią jelito spastyczne. Ortopedzi natomiast w zwykłym badaniu wykluczają problemy z kręgosłupem i nie kierują na RM. Ostanio wydałam 300 zł na wizytę u wziętego neurochirurga, ortopedę, który zdiagnozował padnięty układ wegetatywny i zalecił propranolol oraz trittico. Po dwóch tyg zażywania mdłości, zawroty, złe samopoczucie. Dzwonie do Pana doktora i słyszę odstawić leki tylko co dalej nie powiedział. Kolejna kasa wydana czuję bezużytecznie. Psychiatra paroxinor. Dawki zapisują bardzo małe więc chyba uważają, że nerwica niewielka a ja czuję się momentami jakbym miała zejść z tego świata. Dzisiaj zbadałam hormony i wynik raczej ok jutro skonsultuje z ginekologiem. W piątek odbieram wynik na B12. W ciągu roku nie było chyba dnia żebym czuła się jak dawniej, bywa lepiej ale to ie jest stan normalny. Bolą mnie też lędźwie tak jak Was, drętwieje noga, ręka w czasie snu. Był czas, że mrowiały mi stopy w dzień. Drętwienie, mrowienie na razie przeszło. Czasem kłuje w okolicy serca lub boli pod lewym żebrem jednak najbardziej dają w kość te zawroty głowy, przyćmienie, mdłości. Bralam juz w tamtym roku przez 2 m-ce sympramol tez nie pomagał odrzuciłam, Niech to będzie juz ta cholerna nerwica tylko czy nie ma leku żeby zadziałał i można było normalnie funkcjonować.

Gość BEZSILNA000

Przepisał mi na wysoki puls i miał mi ukoić tez układ wegetatywny wg niego. Do tej pory na puls zażywałam concor co 1,25 i nawet 1/2 tabletki fajnie mi go obniżała. Kazał odstawić i właczyc propranolol. Nie wiem jak to jest z tym propranolem, bo podobno teraz wiekszośc lekarzy zastepuje go concorem

Gość Aneta 1981

Ja propranolol10 biorę od roku na mnie super działa,jak nie bralam w grudniu w szpitalu bo badali mi serducho i holter to tak szalalo ooooo!ale oczywiscie ok. Poczytaj o celiakii,ja jak nie jem glutenu drugi tydzień zupelnie inaczej sie czuję i piję kefir zsiadke mleko dla mnie cud na mdlosci.Ostatnio pisalam Robinsonowi,ze mam takie mdłość i poczytalam o tej celiakii,w kiszkach sie przelewa,boli po lewej stronie,wzdecia bol żołądka,ale mdlosci mega czasami mam i muszę to zbadać jeszcze helikobakter.