Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia wzroku i zawroty głowy przy nerwicy

Gość s

Rekomendowane odpowiedzi

Też tak myślę ,że to normalne ale Piotr musisz walczyć z tym nakręcaniem sie , chodz do psychologa , opowiadaj mu o swoich wątpliwościach czy sprawach , ktore Cie nurtują ( tu na zewnątrz nic nie wyjdzie bo obowiazuje tajemnica zawodowa) lub o oewnych sprawach pogadaj z Tatą bo ja z Mamą o swoich rozmawiałam w Twoim wieku. Aneta mozna rekreacyjnie biegać . Byliśmy na spacerze i tak zleciało , u nas ładna pogoda.

AAAAAA , staram się też ludziom pomagać i to za damo tu na forum w ramach moich możliwości to co wiem bo na szczęście nikt tu opłaty nie wymyślił a w realu też pomagam i też za darmo. Jakbyś podał kim jesteś to by Twoja pomoc była bardziej wartościowa przynajmniej dla mnie i dla innych pewnie też a tak ma ona bardzo małą wartość bo pisać tak może każdy. Twoje posty skierowane do mnie wcale nie odpowiadają temu co ja piszę do Ciebie. U nas dzisiaj piękna pogoda , już pachnie wiosną

Właściwie to się powinno na ugiętych nogach schylać , tak jest prawidłowo a nie schylając się robić taki pałąk z pleców. No tak u Ciebie Aneto i stres i jazda samochodem spowodowała bóle max po 2 dniach powinno przejść . Mnie jak boli czasami z przesilenia lub bez powodu to staram się ruszać plecy ( ledzwie) kręcąc biodra np. 20 razy co kilka godzin , mi pomaga.

Dać mu urlop, na 2-3 dni, aż objawy się uspokoją, a przynajmniej zmniejszyć obciążenia, obserwować kiedy jak reaguje i unikać sytuacji prowadzących do urazu, jeżeli osiągniesz stan, że leżenia na brzuch będzie bez objawów, to niemal wrócisz do początku zdrowia i tego życzę ale to tylko lędźwie, a co z szyją? jakie są objawy?

Gość Aneta 1981

Wiem że nie mogę dźwigać,bo zaraz szyja się napina boli.Wczesniej palec u ręki mały drętwiał,bolała polowa głowy i wiem że jak przeciaze szyjny to czoło boli.Czasami oczy też bolą czy i to mi się wydaje że od szyjnego. Wiem jak czytam lub piszę w łóżku to też objawy się nasilają,kiedyś takie mrowienia koło ust. Ćwicze.

Nie wydaje się tak jest i to niestety nie wszystko, jednak już wiesz czego unikać, ćwiczenia do puki nie dają pogorszenia można stosować ale to też ostrożnie, zniszczenia są nieodwracalna dlatego tak ważna jest profilaktyka, czasem kołnierz jak ciężko widzę, że chyba moje pisanie daje efekty

No Witam no Mary masz racje nie jestem Kielce nigdy nim nie byłem dlatego sie pytam bo przytaczano o nim i porównywano go mnie do niego dlatego zapytalem przeciez teraz nikogo nie obrazam nicki swoje podalem inne ciekawe kto mnie do niego przykleił ? Dobra nieważne

To masz zablokowany dół, albo samo się ułoży, albo ktoś musi to zrobić, nie fiksuj się tak na ćwiczeniach, wzmacnianie za wszelką cenę nie daje efektu, to nie jest choroba mięśni, szyja jest też po blokowana lub/i kołnierz źle dobrany, a ze powrócę do ćwiczeń, to miałem pacjentów u których ćwiczenia spowodowały pogorszenie, dlatego zawsze ostrożnie, wiem, że podcinam ostatnią gałąź na, której schowała się wiara w wyzdrowienie, i jeszcze jedno dół i góra kregosłupa wpływają na siebie, pogorszenie w jednym może pogorszyć drugi odcinek