Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stany lękowe, drgawki w nocy i rozdrażnienie przy nerwicy

skrytyON

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pisałem już prędzej w innych wątkach o sobie, ale w skrócie jeszcze raz: Od jakiegoś pół roku mam stany lękowe – lepiej lub gorzej sobie z tym radze. Ale oprócz tego strasznie się denerwuje o byle głupoty, wystarczy że ktoś coś za głośno powie, zada pytanie na które mógłby się domyślić odpowiedzi i wiele podobnych, wtedy się denerwuje choć nie chce tego :( Ostatnio mam problemy ze spaniem, drżę w nocy, ogólnie jestem typem osoby która wczuwa się w to co pomyśli, a głowinie o negatywnych rzeczach myślę cały czas mnie coś dręczy, nie mogę się skoncentrować przez to się też denerwuje i nic mi nie wychodzi. Nie mam ochoty na chodzenie na imprezy, na nic. Najlepiej bym cały czas w domu spał :( Co mogę robić aby było lepiej?

może zgłos się do wolontariatu.Zajmując sie problemami innych odpoczniesz od swoich.I dowartościujesz się .Może to byc dla ciebie terapią.Często mozna się przekonać,że twój problem w porównaniu z problemami wielu ludzi to mały pikuś. I to pozwoli zejść na ziemię.Przebywanie wśród ludzi jest ważne.Sport tez bardzo pomaga.Pływanie,rower,bieg,gimnastyka,szybki marsz,taniec....itp.Zmęczenie fizyczne pozwala zapomnieć o nerwach.