Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, kołatanie serca i duszności przy nadciśnieniu

Gość abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogólnie problemy z ciśnieniem Czasem mam podwyższone bez powodu, czasem stres albo pogoda Wtedy mam również bóle głowy, kołatania serca czy duszności i biorę 1 captopril 12,5 i jest ok Ciśnienie miałam najwiecej max 145/85 więc aż takiej tragedii nie ma Ale od wczoraj jest szaleństwo Wczoraj czułam się fatalnie przez to ciśnienie Do tej pory miałam 110/63 więc nawet jak mam 130/80 to umieram na ból głowy Dziś tez mam trochę podwyższone MAx miałam właśnie 130/80 Teraz też tyle mam i czuję się super Nie biore captoprilu MIałam dziś rowniez cisnienie nizsze ale dwa razy wykazalo 130/80 I chodzi mi teraz o to czy to nie oznacza, ze cos sie dzieje? skoro cisnienie nie bardzo chce wrocic do mojej normy? dodam, ze pada od wczoraj a dzis snieg a ja mam takie cisnienie czesto przy takiej wlasnie pogodzie ale podwyzszone nie utrzymywalo sie tak jak teraz Dodam, ze ogolnie czuje sie bardzo dobrze Wizyte u kardiologa mam na 9.grudnia Mialam juz wczesniej badanie usg serca, morfologie, ekg i wszystko w normie 1.grudnia ide prywatnie na dopplera

Kobieto, szukasz dziury w całym-JESTEŚ ZDROWA a Twoje ciśnienie jest dobre, żaden normalny człowiek nie ma stabilnego ciśnienia.Szkoda pieniędzy na wizyty lekarskie a jeżeli chodzisz z NFZ to blokujesz miejsce naprawdę chorym ludziom. Aha napisałaś ,że idziesz prywatnie na doplera ale nie wiem za bardzo dlaczego? Może lepiej udać się do psychologa?

Znowu Ci napiszę ,że CIŚNIENIE JEST OK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz napiszę dosadnie, trzeba leczyć głowę i w związku z tym należy pójść do psychiatry! ! ! ! ! A tak na marginesie to te Twoje złe samopoczucie nie wynika z ciśnienia bo ono jest prawidłowe( robiłaś inne badanie i są też dobre) . Napiszę jeszcze raz , to Twoje złe samopoczucie nie wynika z ciśnienia a jeżeli nie chcesz tego zrozumieć to znaczy ,że coś złego dzieje się z Twoją psychiką i dlatego trzeba jak najszybciej udać się do odpowiedniego specjalisty( nie jest to ani kardiolog , ani neurolog). Mierzenie ciągłe ciśnienia ma też podłoże psychiczne i dlatego szukasz swojej choroby nie tam gdzie powinnaś.