Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i kłucie w mostku przy oddychaniu na tle nerwowym

Gość Justyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wczoraj wieczorem zaczęłam odczuwać silny ból w mostku, jakby ucisk, kłucie przy oddychaniu. Miałam nadzieje, że samo przejdzie, ale w nocy obudziłam się dwa razy i cały czas bolało. Dzisiaj ból również mi dokucza. Zauważyłam że nasila się kiedy chodzę, najbardziej boli przy wdechu, ciągle uciska i kłuje, jak usiądę i chwilę odpocznę ból przechodzi, i tak w kółko... Martwię się że to coś z sercem. Mam 20 lat, nie mam nadwagi, odżywiam się zdrowo, 3 lata temu miałam robione wszystkie badania : echo, badanie holtera, kilka razy ekg (miałam wysoki puls), stwierdzono, że to na tle nerwowym, wykryto też płatki wiotkie zastawki mitralnej ale kardiolog powiedział ze to nic groźnego. Czy to możliwe żebym przez te 3 lata nabawiła się jakiejś choroby? A może to rzeczywiscie na tle nerwowym... ale niepokoi mnie to że boli tylko gdy chodzę, jak usiądę po kilku minutach przechodzi... Proszę o poradę, studiuję w szkocji i lekarze nie są tu zbyt chętni na robienie jakichkolwiek badan...