Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca, brak tchu i zaburzenia równowagi a nerwica

kaska30

Rekomendowane odpowiedzi

może byc wszystko i nic musisz iśc do neurologa , po badaniach bedziesz miała diagnoze ......to zbyt powazne zeby ignorowac moja tesciowa miała tak 13 lat temu wyladowała w szpitalu ale miała do tego jeszcze wymioty polezała zrobili badania i nic nie stwierdzili przeszło po tabletkach Bataserc i do dzis sie nie powtórzyło , mi tez sie kręci ale ja mam zwyrodnienie kregów szyjnych i ucisk i zalezy jak sie ustawi kregosłup niekiedy sufit wiruje jakbym jechała na karuzeli

Witaj napisze ci cos na ten temat bujania sie ,zawroty głowy,itp ja też miałam takie objawy od 16-go roku życia stałam sie bardzo nadpobudliwa ,nerwowa ,o byle co sie denerwowałam czesto dusiło mnie brak powietrza miałam wrażenie ze, zaraz umre ,niemogłam nic na szyji nosić bo mnie to dusiło, czeste napady kołotania serca co mało by mi niewyskoczyło, zawroty głowy puchnięcie palcy u rąk i nóg,miałam potem większe objawy- bałam sie zostawać sama w domu,jeździć na rowerze spać bo miałam wrażenie ze serce mi staneło i niebije , stać w kolejce po zakupy bo takie miałam wrażenie że ,upadne, czesto jezyk mi sztywniał,bałam sie głosnej muzyki jak poszłam na dyskoteke to byłam 10-15 minut wiecej niemogłam, w końcu po czestym wzywaniu pogotowia lekarze stwierdzili żebym udała sie do psychiatry ,,poszłam z mamą lekarz stwierdził że ,to silna nerwica byłam 4 razy na tej wizycie trafiłam na bardzo dobrego lekarza doradził mi 3 dobre żeczy co posłuchałam sie -1 sprawa to żebym znalazła sobie zajęcie jakiekolwiek np:praca a miałam wtedy19 lat trwało to 3 lata ta nerwica 2 sprawa to znaleśc sobie chłopaka ,dobrego kolege co mogłabym miło spedzac czas i 3 sprawa niemyśleć o tej chorobie i powtarzać sobie że jestem zdrowa jak coś zaboli to nieprzejmować sie tym a zanim trafiłam do lekarza to zrobiłam wszystkie jakie tylko mogłam badania powtarzam wszystkie jedynie co źle mi wyszło to wypadanie zastawki ale z tym żyje 90% ludzi i tego sie nieleczy jedynie co to magnez potas wapno bo gdy wypada płatek zastawki najlepiej uzupełniać wapnem nieprzedobrzyć z potasem bo przy nadmiarze potasu też serduszko boli i prowadzi do zawału -lekarz na nerwice przepisał mi serie zastrzyków i leków i witaminy w zastrzykach bo tego najbardziej mi brakowało w organiźmie i dlatego z tąd ta nerwica nawet gdy pije sie kawe za często pobudzamy nerwy i stajemy sie rozdrażnieni często zawroty głowy,,,niebiore leków jak skończyłam 20lat teraz mam 35 i jestem z siebie zadowolona bo jakbym niewzieła sie za siebie to bym zwariowała nawet tak mi lekarz powiedział,,, 5 lat temu tylko wzieam ziołowe leki na uspokojenie jak mi tata zmarł a tak nie niepije kawy fusiastej, czasami rozpuszczalną i jak mi się zakręci w głowie to musze dużo duzo wody pić pomaga po 1 godz przechodzi wszystko ,pozzdrawiam i niedajcie się zwariować Anna

Ja tez mam zawroty głowy. KAzdy mowi mi co innego. Mama - od lorafenu, psychotropów (działaja na ten sam układ co alkohol - wiadomo co sie dzieje, gdy wypijemyn za duzo, helikopter), lekarze - 500 diagnoz : zmeczenie, *A może ciąza?* ( nie, nie ciąża), od kręgosłupa ( nie boli mnie więc to omijam) no i padło tez ze moze byc od boleriozy. Czekam na badania, mam miec za 2 tygodnie. Rownie dobrze moze byc niedobór magnezu, tez sie dowiedziałam, no albo psucie się wzroku, organizm przyzwyczaja się do innego widzenia. Może być coś z głową ( tomografię mam dobrą, robiłam rok temu), nerwy, ewentualnie coś z błednikiem, ale to w uchu, czułoby się jakiś ból, cokolwiek, a takowego nie odczuwam, wiec tez omijam. Tarczyca w porządku, bynajmniej robili mi TSH, i było okay. Domagałam sie zeby rozbili mi to na ft3 i ft4, bo to jest dokładniejsze, i czesto w samym tsh nic nie wychodzi a dopiero po rozbiciu widac niezgodnosci, ale lekarz stwierdził ze nie ma potrzeby i tyle. Czekam na przypływ gotówki, zeby zrobić badanie prywatnie. Faktycznie, tomografia i tsh by Ci się przydało, to są takie dwie chyba nagrożniejsze przyczyny zawirowań. Ja teraz zainwestowałam w magnez, zobaczymy czy postawi mnie na nogi, bo juz inncyh koncepcji nie mam. Pozdrawiam i łączę się z Tobą w tych zawirowaniach. Są przekleństwem. Czasem czuje się super - jak dla nerwicowca, takie chwile to skarb, a tu BUM! kreci mi się w głowie. W momecie napady serca, dusznosc, pocenie się. Ustają dopiero jak przestabnie mis ię kręcic, a ze kręci mi się średnio 9 h na dobę (10 h śpię) no to cały dzien jestem na nerwach. I tez boje się wyjsc, boje sie schylic, wszystko, bo boje sie ze upadnę, zemdleje, i kaput. Niekoncząca się opowieść. :/