Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze i drżenie mięśni, osłabienie przy tężyczce

agata333

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Filifionka1

Niestety ja mam tylko maila, mam andzieję, że nic poważnego się nie stało...Czy ktoś z Was korzystał z portalu znanylekarz.pl? Szczerze mówiąc w Warszawie jest masa specjalistów i warto by było posłuchać czyjejś opinie zainim wybierze się lekarza. Skorzystałam raz czy dwa i po tym co mnie spotkało (negatywny komenatrz usunięty bez przyczyny) stwierdzam, że to ściema nie portal i wam tez radzę na przyszłość z niego nie korzystać. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Fakt faktem jestem bardzo rozczarowana i nie wiem czym kierować się przy wyborze specjalisty...

Gość vanityoverdose

Mam coś nowego na niedobory magnezu! http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-tanio-i-skutecznie-uzupelnic-magnez-w-organizmie-robiac-z-niego-dezodorant-za-2-zl/ Ktoś próbował kiedyś? Ja zamierzam się zaopatrzyć i nacierać :D

Gość Filifionka1

Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek uczucie pieczenia a wręcz parzenia skóry na ciele. U mnie od tego sie zaczeło, ostatnio znów parzy mnie skóra w okolicy klatki piersiowej, rąk i karku a czasem twarzy. Będę wdzieczna za odpowiedź.

Gość Filifionka1

VANITYOVERDOSE widzę, że to głównie my utrzymujemy to forum przy życiu ;) Znasz może jakieś inne forum o naszej chorobi bo nie ukrywam chciałabym skonsultować się z innymi chorymi, których za pewne jest wielu ale nie wszyscy znają to miejsce...Wkurzyłam się ostatnio strasznie ponieważ już ponad pół roku biorę magnez 3x2tab ale ostatnio mam silne skurcze mięśni nóg a dziś dodatkowo drga mi powieka i mieśnie pod powieką, sząłu można dostać,nic to uzupełnienie nie daje skoro mam typowe objawy niedoboru magnezu...

Ja zauwazylam ze z pastylek to magnez mi sie strasznie ciezko wchlania i pije ostatnio wody mineralne Zuber, Henryk, Slotwinka i one mi dodaly jakby energii, i jakby zwiekszylo sie wydzielanie soku zoladkowego, z nich czuje, że sie lepiej pierwiastki wchlaniają, jadlam tez czekolade ale ostatnio ograniczam bo mam problemy z zoladkiem i candide,

Ja leczyłam się u dr Toruńskiej, ale mam chory żołądek i zaburzenia wchłaniania, nie potrafiła mi nic zaproponować poza doustnym magnezem ( mam tężyczkę utajoną), którego nie mogę przyjmować, więc zaczęłam szukać innego lekarza. Polecono mi Pana doktora Sawickiego, lekarza z dużym doświadczeniem, czekałam na wizytę ponad 2 tyg, mimo że prywatnie. Pan doktor od razu powiedział że przyjmowanie przeze mnie tylko i głównie doustnego magnezu jest bez sensu i szkodzi na mój chory żołądek. Zlecił mi wlewy dożylne z magnezu, 10 serii, do tego Vit D i Magnezin. Jestem narazie po 2 wlewach. Mam nadzieję, że te kroplówki mi pomogą i dadzą odpocząć od przykrych równoważników tężyczki, które u mnie występowały ok 3-4 razy w tyg od kilku lat. Odwiedź Jego stronę i poczytaj co leczy: www.drsawicki.pl

Gość Filifionka1

MKD dziękuję za odpowiedź, czytałam już kiedyś o tym lekarzu ja też mam problemy z żołądkiem dlatego dużo lepiej czuje się po lekach zobojętniających także na objawy tężyczki. Daj znać proszę czy po tych wlewach dożylnych Ci się poprawiło będę bardzo wdzięczna. I jesli możesz pprześlij mi mailem adres do Pana doktora i cenę jaką bierze za wizyte. Mam kilka pytań do Ciebie jeśli to nie problem: filifionka6@interia.pl

Hej dziewczyny. Ja miałam dzisiaj napad bólu głowy z lewej strony połączony z zaburzeniami widzenia i zaburzeniami równowagi. Do tego doszło mi coś czego nie miałam wcześniej a mianowicie zdrętwiała mi lewa ręka, ale tak, że czułam jakby mi ktoś obręcz na niej ucisnął. Kiedy drętwienie lewej ręki przeszło (po kilku minutach) zaczęła drętwieć prawa, ale to już trwało krócej. Cały ból głowy i zamroczenie trwało z kilka godzin. Czy Wam też się zdarza coś podobnego? Zastanawiam się czy to od tężyczki. Miałam ostatnio robiony rezonans (bo bóle głowy i zaburzenia widzenia nie zdarzały się pierwszy raz) i z tego co widzę (jeszcze nie byłam z wynikami u neurologa) to nie widać tam nic takiego, więc chyba przyczyna nie tkwi w głowie.

Ja rezonansów głowy miałam kilka, z kontrastem i bez, wszystko było ok, żadnych zmian. Też skarżyłam się na zaburzenia widzenia, drętwienia, uciski w głowie, mroczki, napady zawrotów głowy, światłowstręt. Po prawidłowych wynikach diagnozy ciężkiej migreny, nerwicy, depresji itd. Brałam różne leki ale to wszystko na nic, dolegliwości wracały. Dlatego po wielu latach sama wyczytałam o tężyczce i zrobiłam sobie próbę - wyszła dodatnie. I zaczęło sie poszukiwanie lekarza, który mnie wyleczy. Na ostatniej wizycie też miałam takie uciski w głowie, ale po 2 godz kroplówki odpuściło i do dzisiaj mam spokój, ale przede mną jeszcze 8 wlewów, oczywiście przy kontroli poziomu elektrolitów we krwi. Zawsze warto spróbować.

Gość Filifionka1

ZOSIA86 tak ja miewam bardzo często takie ataki z tego co kiedyś wyczytałam to przy tężyczce można miewać tzw TIA czyli przemijające ataki niedokrwienne takie jak się ma *przed* udarem. Ja miałam robione rezonanse w kierunku SM ale wszystko było ok zastanawiam się jeszcze czy by nie zrobić sobie angiografii która sprawdzi przepływy przez naczynia krwionośnie w głowie i rdzeniu kręgowym no ale najpierw muszę uzbierać na to pieniądze. Martwią mnie te nasze ataki ponieważ jak wiesz KAMKAR dostała udaru przy tężyczce więc sama nie wiem jak temu zapobiec...

Gość vanityoverdose

Przepraszam, że Was ostatnio opuściłam i tu nie zaglądałam, ale miałam mnóstwo pracy. Już jestem :) Filifionka1 - niestety to jest jedyne forum na które udało mi się trafić, gdzie ludzie robią wpisy na bieżąco :/ Nie mam nic innego. Ludziska! Kilka postów temu wstawiłam link o sześciowodorowym chlorku magnezu i kąpielach w nim jak metodzie na dobre wchłanianie magnezu. Zakupiłam czysty chlorek i co wieczór moczę nogi w jego roztworze (dwie spore łyżki na miskę wody). Ilość magnezu przyjmowanego doustnie zmniejszyłam o połowę i biorę tylko 315 mg rano. Wapń zażywam 1000mg i witaminę D 0,25 mikrograma raz dziennie. Jest dobrze! Koniecznie wypróbujcie. Gdybym mogła zażywałam bym kąpieli w chlorku, ale w domu mam tylko prysznic. Chcę też przygotować sobie oliwę magnezową. Myślę, że to świetne wyjście, skoro większość z nas ma problemy żołądkowo-jelitowe i trudności z przyswajaniem tego pierwiastka. Ja chlorek kupiłam na Allegro, ale myślę, że w aptece też dostaniecie.

Gość Filifionka1

Od wczoraj mam bardzo silne objawy grypopodobne: bolą mnie straszliwie wszystkie mięśnie, stawy, mam silne dreszcze, jest mi bardzo zimno, bolą mnie żebra, kości, dosłownie ból całego ciała jest rozrywający. Nie mam jednak podwyższonej temperatury kaszlu ani kataru. Coraz bardziej wierzę w to, że to jednak borelioza bo objawy pasują idealnie. Ostatnio dr Toruńska mówiła, że bardzo dużo osób z tężyczką ma boreliozę bo kleszcz wysysa z nas minerały i witaminy. Zrobiłam test ale wyniki z 1,5 tygodnia. Mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu bo czuje się na prawdę źle.