Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Michał mam 24lata i od klku dni kluje mnie raz to z lewej strony klatki piersiowej okolice serca,raz to z 2 strony i okolice mostka a czasem kolo ostatnich zeber z oby dwoch stron. Dodam ze niedawno bylem chory na angine. No i niedawno dowiedzialem sie ze kolega jest chory na raka i czesto o tym mysle i takze mam kobiete ktora niedlugo rodzi. Prosze o pomoc i Pozdrawiam

Witaj Michał. Najpierw zrób sobie podstawowe badania, w tym ekg. Sytuacje, których ostatnio doswiadczas na pewno powodują w Tobie stres, a zakładam, ze specjalnie nie jesteś przygotowany do radzenia sobie z nim Dopiero gdy bedziesz miał wyniki i wypowie sie lekarz, bedziesz wiedzial na czym stoisz.Na pewno przydałby Ci się kontakt z psychologiem, no niełatwo samemu jest przechodzc przez pewne stresujace dla nas doswiadczenia. I na poprawe Twojej kondycji na pewno nie wpłynie czeste myslenie o koledze, ktory ma raka.Ja miałam raka osiem lat temu i nadal zyje, więc spróbuj nabrac dystansu do tych sytuacji. Pozdrawiam.

Witam ponownie. Na ten czas, bys jakos ogarnął to wszystko (emocjonalnie) doradzam Ci wpisac w google takie tematy* poza schematy-jak sobie radzic ze stresem. Znajdziesz tam artykuł na ten temat i kilka z nim powiazanych.Wpisz także temat : jak sie przygotowac do ojcostwa. Sa strony, na ktorych coś dla siebie znajdziesz. Nas, gdy jestes,y dziecmi, nastolatkami powinno przygotowywać sie Z GÓRYdo takich wyzwań Życia, ale jakos nikt o tym nie mysli i uczymy sie tak trudnych lekcji *na zywo, na goraco * w trakcie Życia, stąd tak wiele stresu i błędów.Pozdrawiam i zycze Ci powodzenia.