Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, mdłości i brak kontroli po Lorafenie

Schiza77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Byłam ostatnio u mojego psychiatry. Oczywiscie skonczyło se na stwierdzeniu ze jestem silna osoba, zebym czesciej *wpadała* no i dał mi lorafen. Bralam go rok temu przy podobnych zaburzeniach nerwicowych, bralam polowke, skarjnie calą 1 mg na dobę, przewaznie wieczorem, czasem dzielilam to sobie na pol w ciagu dnia, i jakos mi pomoagał. Teraz robie podobnie, zarzucilam sobie po 1/2 leku 2x na dobę, rano i wieczorem, i mam straszne zawroty głowy, mdłości, czasem mam uczucie jakby moj mozg nie pracował, nie kontrolował niektorych sytuacji, jakby nie zapisywał rzeczy ktore robilam chwile temu. Jesli pamietam to nie wiem czy to zdarzylo sie naprawde, bo przypominam sobie wszystko jak za mgłą. Dodatkowo bol glowy - choc nie zawsze i takie uczucie otępienia. Dzisiaj np wzielam lek dosc pozno po obudzeniu sie i myslalam ze naprawde mdleje, wymiotuje i ze moj mozg jakby sie wylacza, jednoczesnie. Wzielam lek i troche ustąpilo, postanowilam odrazu napisać. Lorafen mial mnie uspokajać, pomagac mi wychodzic z lęków, a tymczasem jest coraz gorzej. O tyle o ile o serce mniej sie juz boje - mialam echo, choltera, serce jak dzwon, tak teraz zaczynam sobie wkrecac ze cos nie tak mam z głową - choć tk robilam niespelna rok temu i wszystko było okay. Dodatkowo duszności i takie tam...Nie musze mowic, ze 30 razy na dzien zegnam się ze swiatem. Czy takie samopoczucie moze byc skutkiem przyjmowania leku? Czy moze zazywam za małą/ za dużą dawkę i dlatego tak się dzieje? Juz sama nie wiem co myslec :(

schiza 77 Wtedy .brałaś lorafen na dolegliwości które miałaś wtedy i było dobrze . Po roku zaczęłaś go brać ,pod nadzorem medyka ,ale na podobne zaburzenia A może on na te dzisiejsze zaburzenia już nie działa ,tak by wyglądało ,ze on ci nie pomaga ,działa jakby odwrotnie.Nie wycisza cię zeby . Bo nieraz jest tak ze organizm musi przyswoić taki lek i potrzebuje czasu nawet tygodnia . Albo wróć i poproś o zmianę leku ,albo przeczekaj . Tylko tyle co ci mogę z doświadczenia napisać . Ja bym poszła o zmianę poprosiła Twój wybór Pozdrawiam