Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i ból głowy, zawroty głowy

Gość słoneczko :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość słoneczko :-)

Witam. 2 dni temu bolała mnie trochę w ciągu dnia głowa. Następnego dnia wstałam o 6, kręciło mi się w głowie, wzięłam telefon aby nastawić budzik na później i tak kręciło mi się w głowie nawet jak zamknęłam oczy, ale zasnęłam. Jeszcze dodam że poprzedniego dnia wieczorem jak położyłam się spać i zamknęłam oczy i tak jak by coś migało mi, ale w końcu zasnęłam. Ale wracając do tego poranka, wstałam o 10 i też mi się kręciło w głowie to zmierzyłam ciśnienie i było książkowe. Dziś też mnie troche boli. Jak siedziałam w autobusie to jak bym miała chwile lewą strone głowy taki ucisk trochę, nie ból ale ucisk. Mam 17 lat. Nie chcę panikować, ale martwię się co to może być. Miał ktoś może z Was tak miał?

witam ! mam taki problem ze od 1.5 miesiąca mam silne bóle głowy i tabletki przeciwbólowe pomagają mi max na 30 min i to bardzo silne bo antidol 15 , 2 lata temu chorowałem na skoki ciśnienia , leżałem 32 dni w szpitalu , i już wszystko się unormowało ale bóle głowy mam cały czas najgorzej z tylu i w śpikach , ciśnienie mam dobre , nie denerwuje się niczym kto mi pomoże ?

Witam... Mam podobne objawy... właściwie nie jest to ból głowy, co bardzo nieprzyjemny ucisk. Ten ucisk obejmuje czoło tuż nad oczami, ale głównie tył głowy. Zatoki mam czyste więc to nie od nich... Z tego ucisku momentami ledwo widzę na oczy, kręci mi się w głowie... Czasami jak dotknę oka zwłaszcza górnej powieki i wewnętrznego kącika oka, to mam takie krótkotrwałe wrażenie zawrotów głowy właśnie z tyłu głowy. Ciśnienie mam książkowe, albo nawet nieco niższe... puls właściwie też w normie... Momentami czuje się tak jak po wypiciu procentów, a ja w ogóle nie piję. Nie wiem już co mi jest... czy to może być nerwicowe?? Zaczynam mieć wątpliwości i powoli wpadam w lęki... Pozdrawiam