Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół tachy brady

Gość iwona

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos leczył upoczywy zespół tachy-bady?? mam problem bo cierpie na to.... lekarz kadiolog pzepisłą mi tylko Dilzem co na mnie podziałało strasznie.... Mam już od dosc dawna duże niedociśnienie RRmax 100/70 nie badzo wiem jak to lecza.... Na echo wykryli wypadanie płątka zastawki mitralnej...Holter - epizody bigeminii i oczywiście tachykadie na zmiane z bradykadia.. Zaczynam sie bardzo zle czuc, bo wszystko mnie meczy...czy ktos cierpiał na to samo?? jak to leczono bo w moim przypadku wszystkie leki antyarytmiczne powoduje spadek ciśnienia i bardykardie..taką ze spadam. A ..ostatni napad bradykardi-tetno 39 i blko jakiejś tam odnogi peczka Hisa. oczywisci na pogotowiu stwiedzono, ze nie mam zawału.i odesłali do domu..wrr Może ktos mi odpowie??
Witaj!! Ja mam to samo co TY raz mam puls prawie 180 a raz niecale 40 uderzen na minute, oprocz tego mam dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe aTY? Dostalam na te czestoskurcze bisocard ale czuje sie po nim zle mam cisnienie 85/45 a puls czasem 45, bardzo czesto mam cisnienie 90/50, a tetno wtedy szaleje mi roznie 140-180 uderzen na minute, napisz mi czy ,masz dodatkowe skurcze?? pozdrowienia Basia
Witam! mam 23 lata i również zespół tachy- brady...Do tego mam częstoskurcz napadowy serca ( serce mi bije powyżej 200/ min) Lekarz zaproponował rozrusznik i mam już termin na 3 lutego. Mam nadzieję, że po wszczepieniu będę mogła w miarę normalnie żyć. Pozdrawiam... P.S. Mam pytanie- czy jest jakieś ograniczenie w *dźwiganiu ciężarów* ?!?

U mnie w lutym stwierdzono zespół tachy i brady dziś po ponad półrocznymleczeniu objawy zniknęły chcę wszystkim zaproponować sposób leczenia podjęty przeze mnie. Miałem swiętną Panią ordynator która zaproponowała leczenie psychiatryczne którego w ogóle nie żałuję, przepisali mi Parogen który juz po 2 miesiacach leczenia uspokoil moje serducho i uregulowal tętno, Zamiast przyjmować lekarstwa na serce skupcie sie nad źródłem choroby w moim przypadku byłbo długotrwały stres, kazdemu polecam leczenie.

Gość lola8241

Moj maz ma 40lat i zdiagnozowany wlasnie zespol tachy-brady.wszystko przebiega bez jakichkolwiek objawow.maz leczy sie na nadcisnienie tetnicze.lekarz kardiolog zalecil wszczepienie stymulatora serca.chcemy jeszcze skonsultowac to u innego kardiologa.maz czuje sie bardzo dobrze,funkcjonuje jak normalny zdrowy czlowiek,gdyby nie rutynowa wizyta u lekarza,stwierdzenie arytmii,potem wizyta u kardiologa i holter,pewnie do tej pory nie wiedzielibysmy o tych powaznych dolegliwosciach