Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę ponieważ niwiem co robić...mianowicie w ciągu niecałych 3 miesięcy miałam juz robione 5 razy RTG , najpierw zatoki... póżniej zachorowałam na zapalenie płuc i w ciągu 2 tygodni w szpitalu zrobili mi 3 razy rtg płuc i zaraz po wyjściu ze szitala o cym pisałam winnym moim wątku oczywiście z nerwów wyląowałam wszpitalu z bólem głowy i tam zrobili mi tomografie głowy :( Wczoraj byłm na kontroli u mojej lekarki z płucami a ona powiedziała ze znów mm zrobić rtg pluc ... powiedzcie mi cy tyle naświetlań w tak krótkim casie to troche ni za dużo...jakie to możemieć skutki uboczne...:( miałam iśc dzisiaj zrobić to prześwietlenie ale oczywiście moja nerwica i lęki mi nie pozwoliły bo juz wkręcam sobie do głowy jakieś dziwne rzeczy ze napewno mi to zaszkodzi:( Prosze napiszcie mi jak Wy to widzicie.

Matko co to za szpital że przy bólu głowy już tomografię robią ?Leśna Góra chyba .Zastanawia mnie po co przy zap.płuc robią 3 razy rtg ?To jest dla mnie zagadka ........A już wiem ty jesteś tą dziewczyną co wieczorem pojechała na ostry dyżur z zawrotami i bólem ......Ja bym na twoim miejscu nie robiłą żadnego już prześwietlenia .Niech się wypchają .A jakie były opisy tamtych zdjęc ?Coś wyszło nie tak ?Bo jest to dla mnie bardzo dziwne że tak zlaecają rtg płuc co 5 minut ....

Więc tak...zaczeło się od 4 dni gorączki i wylądowałam za oddziale zakażnym w szpitalu Żeromskim w Krakowie z podejrzeniem opon mózgowych jednak po zbadaniu lekarz to wykluczył i kazał zrobić rtg płuc to bylo dokładnie 15 pażdziernika (piątek) i na tym rtg wyszło prawostronne zapalenie płuc po tygodniu leżenia i przyjmowania antybiotyku 21 paż (czwartek ) zrobili mi następny rtg na którym wyszło ze jeszcze musze leżeć w szpitalu i brać antybiotyki kolejny tydzień...w następny czwartek tj 28 pażdziernika zrobil;i mi jeszcze jeden na którym wyszło * *w obecnym badaniu widoczne resztkowe skąpe zagęszczenia w okolicy dolnego bieguna wnęki prawej * i w piątek wypuścili mnie do domu. teraz mineły 2,5 tygodnia i mam robić kolejny rtg:( oczywiście w między czasie miałam tomografie po moich zawrotach młoda Pani doktor tak zdecydowała i to też w szpitalu Żeromskim w Krakowie . jeju naprawde niewiem co robić...

Zrób dla świętego i swojego spokoju to rtg i niech sie odwalą .Nie zaczniesz świecić nie bój się ja tez w tym roku jestem jak ameba już prześwietlona bo najpierw tomo kregosłuoa potem rezonans potem stopa a teraz noga bo złamana i jeszcze nie świece więc idz zrób i miej święty spokój .