Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej i omdlenia przy nerwicy

sebekkk3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nazywam się Sebastian i mam nerwicę. Objawy jakie mi towarzyszą są następujące: kłucie po lewej stronie klatki piersiowej, gdy się wystraszę mam uczucie jakbym miał zaraz odpłynąć, te uczucie omdlenia towarzyszy mi zresztą nawet jak stoje w kolejce w sklepie. Jestem nerwowy, z byle czego robię awanturę i nad tym nie potrafie zapanować. Lekarz przepisał mi Hydroxyzinum VP. Wszystko wydaje się być jasne, jednak te bóle po lewej stronie klatki piersiowej dokuczają mi nawet jak leżę zrelaksowany na łóżku i oglądam komedię, jak uprawiam sport są nie do wytrzymania. Dodam, że na początku miałem jedno omdlenie, wtedy poczułem mrowienie, szum i straciłem przytomność. było to dwa i pół roku temu. Byłem bezwiedny podczas tego omdlenia. Lekarz podejrzewał padaczkę i brałem Timonil. Jednak te bóle w klatce po lewej stronie i te pocenie się i uczucie odpłynięcia, ból głowy towarzyszą mi od tamtej pory gdy omdlałem bezwiednie. Lekarze jak narazie nie umieją mi pomóc, leki nie działają. Co robić? Da się zapanować nad tymi objawami? Co robić? Więcej relaksu?Proszę o jakieś podpowiedzi. Z góry dziękuję.

Witam, Opisywane bóle po lewej stronie klatki piersiowej wymagają przebadania kręgosłupa. Natomiast omdlenia są inną sprawą. Zasłabnięcia po dłuższym staniu - np. w kolejce - mogą wynikać ze spadków ciśnienia w pozycji stojącej. Można to stwierdzić badając ciśnienie ciśnieniomierzem w pozycji leżącej lub siedzącej, a następnie stojącej. Lepiej, żeby takie pomiary wykonywał lekarz. Oczywiście trzeba się upewnić, czy nie ma Pan padaczki? Potrzebne jest również kilkakrotne wykonywanie holtera, żeby wykryć ewentualne zaburzenia rytmu serca lub nadmierne zwolnienie akcji serca.