Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skrzep w koniuszku serca

Maja_

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, piszę do Państwa, bo mam nadzieję że ktoś będzie mi w stanie odpowedzieć na pytanie. W piątek zmarł mój ukochany Dziadziuś, najwspanialszy mężczyzna, człowiek który zastąpił mi ojca i który był dla mnie najlepszym człowiekiem. Dziadziuś był silnym mężczyzną, nigdy nie chorował, do szpitala poszedł *tylko* podleczyć zapalenie płuc - jego śmierć jest w dalszym ciągu szokiem dla nas wszystkich... Dziadziuś miał skrzep w koniuszku serca, który oderwał się w ten feralny piątek. Proszę, odpowiedzcie mi czy taka śmierć jest bolesna? Czy Dziadziuś wiedział że umiera, czy się dusił? Czy byłą to śmierć szybka i bezbolesna? Proszę, pomóżcie, może odpowiedź na to pytanie choć trochę ukoi mój ból...

Nikt nie odpowie niestety na twoje pytanie bo nikt nie przeżył smierci i nie wie jak to jest .........Śmierć z powodu zatoru następuje szybko i myslę że twój dziadzius nie cierpiał a jezeli już to ułamki sekund .Nagła niespodziewana śmierc jest szokiem dla rodziny ale łaską dla chorego .Czy łatwiej byłoby patrzec jak ktoś umiera miesiącami w mękach ?Mój tesc tez zmarł nagle i niespodziewanie co prawda był pół roku po bypassach ale wszystko było ok i teraz z perspektywy czasu mysle że dla rodziny to szok ale dla samego zainteresowanego to wybawienie od cierpienia .