Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból oczu i skroni nasilający się po pracy na komputerze i przy świetle

Gość Antrex

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Moje dolegliwości wyglądają następująco. Otóż mam bóle oczu i skroni. Występują jednocześnie lub osobno. Czasem mam spokój. A jak bolą to już cały dzień. Przy komputerze siedzę ok 3-4 godziny dziennie.Nigdy nie miałem z tym problemu. A teraz po ok. 1H mam albo ból oczu i muszę kończyć. Albo ból w skroniach (nawet teraz, a oczy mnie nie bolą). Ból w skroniach to takie parcie. Zawsze z obu stron. Sam już nie wiem co to może być. Zdarza się często, że budzę się rano i od razu z tym bólem skroni (trwa cały dzień i dłużej - z oczami też podobnie.) Mimio że jestem wypoczęty to to uczucie mnie tak rozbija. Na dworze wydaje mi się, że czasami jest nawet gorzej. Oczy musze bardzo mrużyć,łzawią ana słońce zrobiły sie strasznie wrażliwe.. Jeśli chodzi o ból oczu to jest to według mnie ból oczodołów. Byłem u swojego internisty( zrobiłem badania krew,mocz, ekg) jutro wyniki. Macie jakieś przypuszczenia co to może być ? Bo ja już się gubię. Żadne migreny to to nie są. Jestem człowiek spokojny. Dzieje się to już od 4 tygodni. Dzień w dzień . Czasem mam lżej. Ogólnie oczy mi się strasznie m szybko męczą(bolą).Ciśnienie krrwi w normie (zawsze ok. 120/70) Wady wzroku nie mam. Do komputera mam noszę okulary z antyrefleksem.

A kiedy te okulary robiłeś? Ja też mam okulary z antyrefleksem i przez parę lat był spokój, w pewnym momencie zaczęłam mieć dokładnie takie same objawy (nadwrażliwość na światło, suche oczy), chociaż okulary nosiłam tylko do pracy z komputerem. Okazało się, że oprócz tzw *suchego oka* (na co polecam krople Hyabak), zmienił mi się rozstaw na szkłach. Dlatego mając okulary skupiałam wzrok co powodowało bóle oczu i skroni. Bo badaniach wzroku okazało się, że wada się nie pogłębiła (mam plusy, więc to wolno idzie), ale po 10 latach rozstaw się zmienił, doszły jakieś *cylindry* i trzeba było nowe okulary wyrobić. Pomogło