Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadmierna potliwość, uczucie zimna, dreszcze i sinienie palców u rąk a nerwica depresyjna

MariolaSk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Moje problemy zaczely sie kilka miesiecy temu, kiedy to zaczelam sie niewyobrazalnie pocic, do tego stopnia ze musze przebierac sie kilka razy dziennie. Do tego dochodzi uczucie zimna, dreszcze, sine palce u rak, drzenie rak. Kiedy wszystkim jest goraco, ja sie trzese z zimna i poce. Wystepuje to zarowno w dzien jak i w nocy. Na poczatku maja wybralam sie do psychiatry poniewaz nie czulam sie psychicznie dobrze, ten stwierdzil u mnie nerwice depresyjna. Szczerze mowiac nie wierze ze to jest przyczyna mojego stanu zdrowia. Zaczelam brac fluoksetyne. Ale te objawy wystapily wczesniej. Dodam ze mialam robione nastepujace badanie: tomografie, rezonanaas, EKG, ECHO serca, badania podstawowe kri, badania na borelioze,, badania na tarczyce . Wszystkie wyszly wporzadku. Prosze o pomoc.

mam 24 lata i troche jestem zabiegana, poniewazn pracuje 40 godzin tyg i do tego studiuje, ale naprawde z calego serca nie wierze ze nerwica albo moj stan psychiczny jest tego powodem, dziekuje zapomnialam dodac, ze moje cialo jest gorace, a na szyi i dekolcie mam uczucia strasznego goraca wydobywajacego sie z mojego ciala, naprawde dziwne objawy. ;(

w książce zielarskiej,którą mam , jest napisane,że nadmierne pocenie powstaje na tle grużlicy płuc,nerwicy,zaburzenia procesów trawiennych,nieprawidłowości miesiączkowania. jak lekarz stwierdził nerwicę,to pewnie mial rację.Cechą osób z nerwicą jest taka prawidłowość.Nie wierzą ,że te niepokojące objawy mogą sie brać z nerwów.Myślą,że to objaw jakiejś strasznej choroby,robia setki badań,które nie wykazują żadnych nieprawidłowości,mają nadzieję,że któres z badań cos wykaże,wezmą lek i będą zdrowi.Tymczasem odwlekanie w czasie leczenia nerwicy pogarsza sytuację,bo im póżniej sie zacznie leczenie,tym dłużej trwa proces przywracania zdrowia.Może i u ciebie tak jest? Kto wie.....

Jeślii oprócz potów bez wysiłku i uczucia zimna,sa poranne biegunki,częste i obfite sikanie,fizyczne i umysłowe zmęczenie,skłonność do obrzęków,senność,duszności,brak popędu płciowego to te objawy wskazywałyby na **zimne nerki*.Wybór termofora z gorącą wodą do łóżka zamiast partnera potwierdziłby tę *diagnozę*.Jeśli mogę sugerować,spróbuj;sok z wiśni z wiśniami / lub kompot wiśniowy /,mocno podgrzej,dodaj do niego trochę cynamonu,kilka gozdzików i jesli możesz *naparstek* wiśniówki lub wódki.Bez alkoholu też powinno zadziałać.Jak to wypijesz,i zjesz wiśnie to nerwicę diabli wezmą.Objawy i lekarstwo to wymyślili Chińczycy kilka tysięcy lat temu,mam nadzieję,że już wtedy wiśnie były.

Gość Zepsuty Johny

Smieszne... u mnie tak zaczal sie objaw zakazenia HIV. najpierw niereaktywne na antybiotyki zapalenie cewki 2 dni pozniej zapalenie pecherza i dalsze przesowanie sie bolesci do gory az po zoladek. Caly brzuch jest miekki i wzdety po ok 10 -11 (od zakazenia) dniach poczulem mrowienie (bardziej miliony igielek wbijanych ) w dloniach az do polowy przedramienia pozniej gardlo poty itd... Podejscie lekarzy... tragedia ..-HIV ...co Pan mowi? No co Pan. dopiero dermatolog skierowal mnie na test Powiem tak 98% pieniedzy idzie na leczenie a te 2 % na uswiadamianie to chyba jednak za malo dla lekarzy ktorzy jeszcze nie sa swiadomi tego ze epidemia HIV to obecnie wlasnie Europa wschodnia. Na zachodzie znaja ten problem od lat tu to jakas magia jak Ebola. Ludzie badajcie sie zanim zrobicie krzywde innym tak jak mi zrobiono. Czasu nie da sie cofnac

Gość Zepsuty Johny

Tomografie, rezonanaas, EKG, ECHO serca, badania podstawowe kri, badania na borelioze,, badania na tarczyce . Wszystkie wyszly wporzadku. to najlepszy przyklad ze ludzie boja pomyslec o HIV. a jest to choroba dzis normalnych pozadnych ludzi