Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekły ból i pieczenie w klatce piersiowej po omdleniu

smerfetka666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam 22 lata. Choruję na niedomykalność zastawki mitralnej i hipokaliemię. Ostatnio tj. w niedzielę, bardzo się zdenerwowałam w wyniku czego dostałam strasznych bóli w klatce piersiowej i zemdlałam. Przez 2 h nie mogłam wstać z łóżka. Myślałam, że to zwykłe nerwy, nawet wzięłam tabletkę na uspokojenie (przeznaczone na ważne zaliczenia, żeby się nie denerwować), ale nic nie pomogło. Doskwiera mi długotrwały ból po lewej stronie od mostka połączony z pieczeniem. Wytrzymuję ból jedynie w pozycji siedzącej, nie da się po prostu leżeć !. Po każdym wysiłku, nawet najmniejszym robi się słabo i już kilka razy zemdlałam. Mam lekki stan podgorączkowy i co pewien czas odczuwam sztywnienie dolnych części nóg. Jest coraz gorzej, ból jest coraz mocniejszy i uczucie omdlenie coraz częstsze. Proszę o pomoc:( Boję się znów iść do szpitala, zwłaszcza że studiuję,a to wiąże sie z duzymi zaległościami.

Witam. Normalnie należy Ci się złoty medal za wytrwałość, piszesz że chorujesz między innymi na niedomykalność no i zdarzało Ci się zemdleć po wysiłku, może po prostu masz ostrą niewydolność krążenia, być może czeka Cię spotkanie z kardiochirurgiem, miałem takie spotkanie ponad rok temu, wymienili mi zastawkę, u mnie akurat aortalną i jest ok, nie zwlekaj z wizytą u kardiologa, no ale to Twoje życie.