Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady duszności, zawroty głowy, pocenie się, zatykanie nosa i drętwienie rąk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od około tygodnia codziennie na około godzinę, półtora, organizm zaczyna się zachowywać nie tak. Zaczyna się od dziwnego uczucia w okolicach serca (ciężko mi to uczucie opisać). Następnie pojawiają się lekkie duszności, zazwyczaj zaczynam dość głęboko oddychać i po chwili takiego oddychania zakręca mi się dosłownie na moment w głowie jakbym miał zemdleć po czym na sekundę zalewa mnie pot. Następnie to uczucie przechodzi, jednak dalej głęboko oddycham co powoduje (nie wiem czemu) zatkanie całego nosa i muszę zacząć oddychać ustami. Na koniec zaczynają mi drętwieć ręce, potem usta a na końcu klatka piersiowa z brzuchem po czym wracam do normalności. Dodam ze dziwne uczucie w okolicach serca towarzyszy cały czas.Do tego serce przez moment wali jak młot potem się uspokaja lecz uczucie zostaje. Najbardziej intensywne miałem w pomieszczeniach dusznych (np. w autobusie).Nie byłem z tym u lekarza bo napady zdawały się być coraz słabsze i myślałem, że przejdzie. Lecz dzisiaj na wykładzie (pełna sala, bardzo duszno) *atak* był najbardziej intensywny. Chciałbym prosić użytkowników, o diagnozę w ramach możliwości i czy muszę pilnie zgłosić się do lekarza i najlepiej do jakiego. Pozdrawiam Dodam jeszcze na marginesie, że mam 21 lat i miałem styczność z narkotykami (w granicach zdrowego rozsądku), tytoniem (już nie palę jakiś czas), kawą, energy drinkami

tak.ja mam to samo.diagnoza nerwica.gdy masz dusznośc i mrowienia należy zaopatrzyć się w woreczek foliowy(głupio to wygląda ale pomaga)i należ oddychać nosem jak najwolniej.sam ci się oddech wyrówna.organizm wyrówna poziom tlenu we krwii,puls zwolni,myśl pozytywnie że pomału przechodzi,biore leki uspakajające hydroxyzyna a od psychiatry tranxene 10mg.trzeba dobrać leki które to opanują no i psychiatra pomaga.świadomość biore magnez z witaminą b6 i concor 2,5.nie do końca wiem czy to dobre

Gość Marlenakakot

Za w miarę nieduże pieniądze kupowałem do domu Pro Sanity. Ciekawe urządzenie z możliwością oczyszczania też dróg oddechowych. Jeśli ktoś ma problemy z zatkanym nosem czy zatokami to szczególnie ten model polecam. Łatwy w obsłudze, jeszcze mi się tutaj nic nie psuło i oby tak dalej – gwarancja jest na pięć lat, dość długa.