Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja przy migotaniu przedsionków

Rekomendowane odpowiedzi

Witam migaczy. ja mam przetrwale migotanie od ok 5 lat. Przez nieudolnosc i niewiedze lekarzy z malego miasta bylam leczona a raczej truta lekami po ktorych zle sie czulam Gdy zmienilam miasto i lekarza rodzinnego pokierowal mnie wlasciwie ale bylo juz za pozno na poprawe. Obecnie jestem na Warfinie + inne leki i jakos funkcjonuje ale to nie zycie.Aktualnie czekam na ablacje w CK Allendorf u prof. Walczaka. Niestety prof nie daje mi wiecej szans jak 30-40 % poprawy komfortu zycia i nie wiem czy to warto no ale do stycznia mam czas.Co do lotow samolotem to w tym roku lecialam do Australii z jedna przesiadka jeden lot 6 godz 2 ponad 14 godz Dobrze jest wybrac sobie miejse przy przejsciu bo mozna wstac i sie rozprostowac i trohce pochodzic wtedy nie ma problemow z zakrzepami.Jak wyjezdza sie daleko trzeba miec aparat do mierzenia INR bo badania ktore trzeba robic sa na zachodzie b drogie. np w Australii jedo badanie kosztuje 69 dol Au to jest ok190 zl.Ja musialam taki aparat kupic w Australii i razem z 12 testami i nakluwaczem kosztowal mnie 3250 zl ale nie mialam innego wyjscia tymbardziej ze wyjezdzajac zmienia sie na ogol diete i badania sa niezbedne w polsce sa 2 rodzaje aparatow ja kupilam INRATIO2 bo mial lepsze opinie. Niestety testy sa drogie tak ze w kraju malo z niego korzystam ale mam ten komfort ze jak mi sie nie chce isc do przychodni to badania robie sobie sama Czy ktos z Was ma taki aparat bo kupujac go zagranica nie mam polskiego tlumaczenia a bardzo by sie przydalo.

Gość serwis INRatio2

Witam jeśli są jakieś wątpliwości z obsługą urządzenia INRatio2 zapraszam do skorzystania s infolinii technicznej producenta wyjaśni wszystkie niejasności z obsługą urządzenia które jest bardzo proste. zapraszamy również na stronę www.hemosense.pl wkrótce pojawi się tam skrócona instrukcja obsługi do pobrania i wydrukowania.