Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Aparat do mierzenia wskaźnika INR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich migaczy. Ja mam przetrwale migotanie przedsionkow ok 5 lat.Niestety mieszkajac w malym miescie nie bylam dobrze poingormowana co to jest Lekarz rodzinny zbagatelizowal sprawe/Arytmia wyszla podczas badania EKG/ i uzal ze mnie wyleczy Zaaplikowal mi mase lekow poktorych czulam sie kiepsko.Gdybym nie zmienila miejsca zamieszkania i zmienila lekarz rodzinnego to przyszlosc nie bylaby zbyt rozowa. Mialam 2 proby Urytmowienia ale okazalo sie ze to przetrwale migotanie i wlasciwie nie ma na nie lekarstwa.Jestem obecnie na Warfinie + inne leki . W styczniu tego roku polecialam do Australii tak ze latanie samolotem to nie problem ,ale jak zrobilam tam badanie krzepliwosci krwi i zaplacila 69 dol. to zaczelam szukac rozwiazania. Na internecie znalazlam wiedze na temat aparatow i w ciagu 8 dni kupilam aparat INRATIO 2 + testy+ nakluwacz Ten komplet kosztowal mnie 3100 zl Drogie za testy,ale jak sie chce wyjechac daleko to trzeba byc zabezpieczonym. Ja teraz oczekuje na Ablacje ww CK w Warszawie u prof. Walczaka.Ze wzledu ze wyskoczyla mi tarczyca wypadlam z kolejki i narazie mam obietnice na styczen choc prof Walczak nie daje mi nadzieji na calkowite wyleczenie lecz na poprawe komfortu o ok 30-40%.Niestety przedsionki sa najtrudniejsze do ablacji choc teraz zaczynaja stosowac metody hybrydowe ale jest to duzo wieksza ingerencja w serce. Poprzeczytaniu tylu narzekan na temat ablacji dostalam stracha izaczelam sie wahac ale co ma byc to bedzie. Mira60

Dwa lata temu sam mialem podobny problem z kupnem aparatu. Wówczas nie było nic innego jak Coaguchek XS firmy Roche. Na forum tez były tylko jednostki ktore mialy pojęcie co to wogóle jest. Mozna znaleść stare wątki. Dlatego dziwi mnie aż taki wysyp osób które korzystają z InRatio w tak szybkim czasie. Ja kupiłem Coagucheka i jestem w sumie zadowolony ale bynajmniej nie namawiam, może rzeczywiscie ten INRatio jest lepszy. Dziwi mnie poprostu aż taka popularność INRatio, trochę mi się wydaje że przedstawiciele handlowi tu zaglądają cześciej niż pacjenci.