Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Swędząca opuchlizna i punktowo swędząca skóra

Gość comijest

Rekomendowane odpowiedzi

Coś mi się dziwnego dzieje Otóż kilka tygodni temu zaczęło się od ucha Ta okolica, w którą wkłada się kolczyka strasznie mnie swędziała i napuchła Nie smarowałam niczym, to się nie powiększało a w ciągu tygodnia wszystko wróciło do normy Od tego czasu zaczęło się: zaczęła swędzić mnie baaardzo skóra na palcach Nie było żadnych zmian a tak swędziało, że drapałam się do krwi prawie Wczoraj wieczorem zaczął swędzieć inny palec Dziś w tym miejscu mam leciutka opuchliznę jakby mnie coś ugryzło, ale to jest niemożliwe Dodatkowo swędzi mnie ogólnie skóra (już od kilku lat) Czasem pojawiają się swędzące krostki (również od kilku lat) Czasem boli mnie skóra jak bym miała siniaka ale również nie ma w tym miejscu żadnej zmiany lub lekkie zaróżowienie, które po kilkunastu minutach znika gdy znika to uczucie siniaka Dodam, że mam małe skoki ciśnienia, uderzenia gorąca na twarz Przeszłam szereg badań, które nic nie wykazały

wydaje mi się ,że może to byc alergia.Być może kupiłas sobie jakieś badziewne kolczyki,które zawierają coś,co cie uczula.Jak je zakładałaś,to trzymałaś ję w rękach i palce tez cie swędzą.Kiedyś miałam cos podobnego.Po założeniu kolczyków tak mnie swędziały uszy,że było to nie do wytrzymania.Metalowe kolczyki zawierają w sobie różne metale,np. miedż,które mogą uczulać.Rada: wyrzucić kolczyki.I wziąć coś na alergię.

Gość Drapaczka

Hej, dowiedziałaś się co Ci dolega? Mam dokładnie to samo. Właśnie siedzę i się drapię, na nogach i rękach mam bąble jakby pogryzły mnie pszczoły... za kilka godzin wszystko zniknie ale te miejsca będą boleć mnie jak siniaki. Miesiąc temu wykonałam wszystkie możliwe badania, podejrzewałam pasożyty ale nic... Już nie wiem co mam z tym zrobić. Pozdrawiam