Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość bartekwawa19

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartekwawa19

Witam, mam na imie Bartek mam 19 lat przejde do rzeczy rok temu bylo jeszcze wszystko w porzadku pojechalem z kolegami do innego miasta spalismy w hotelu troszke sie wypilo , wtedy bylo jeszcze ok , ale od pewnego czasu mam tak siedzac przy komputerze , ze zaczynaja sie drgawki pocenie i panika ze nie wiem co mi jest wzialem od mamy tabletke na uspokojenie i przeszlo i do dzisiaj mam taki lek ze nigdzie nie moge wyjezdac czegos sie boje ale nie wiem czego boje sie isc do pracy ze dostane zawalu albo chwyca mnie jakies nerwy podczas pracy ... dodam ze codziennie siedzie minimum 5 godzin na komputerze chcial bym wyjechac za granice do pracy ale nie wyobrazam sobie tego , nie wyobrazam sobie tego ze mogl bym byc poprostu za granica nie wiem jak to wytlumaczyc ale wszystkiego sie boje.. boje sie spotkania z dziewczyna boje sie poprostu wszystkiego sypiam przy wlaczonym monitorze bo jak jest wylaczony to jest panika pomozcie mi prosze

Witaj Bartku. Takie objawy sa *normalne* w nerwicy.Lecz zebys to sobie mógł uswiadomic doradzam Ci udział w psychoterapii, moze byc tzw.begawioralno-poznawcza, lub po prostu zacznij szukac terapeuty, z ktorym znajdziesz wspólny jezyk. Poczytaj historie męzczyzny, który wyszedł z nerwicy*moja-nerwica.republika.pl( na pasku opowiesci pod WYZDROWIEĆ jest jej ciag dalszy). Zapraszam Cie tez na watek *Walka z nerwica*, ktory załozyłam specjalnie, by zamieszczac na nim posty osób, ktore poradziły sobie z nerwica i informacje pomocne w tym temacie (ale czytaj ten watek od poczatku).Nerwica zdarza sie w naszym Zyciu wtedy, gdy nie uczymy sie DOBROWOLNIE takich lekcji jak: zdrowe granice, zdrowe relacje z innymi, asertywność itd.Nerwica jest zaproszeniem na lekcje odwagi, jest zaproszeniem do rozwoju osobistego, nie jakąs kara za cos.To nasze uniki przed pewnymi trudnymi dla nas tematami zyciowymi, spychanie naszych strachów życiowych do podswiadomosci, tłumienie leków, ich wypieranie, udawanie kogos innego, niz sie naprawde czujemy odpowiada za powstanie stanu zwanego nerwica i jedynym winnym jestesmy my, a raczej nasza niechec do stawiania czola naszym lekcjom życiowym.( ale to diagnoza w wielkim skrocie, oczywiscie).Pozdrawiam.

najpierw idż do neurologa,zrobić EEG.Potem do psychiatry lub terapeuty.Duzo sie ruszaj ,codzienna porcja ruchu odwraca uwagę od nerwów.Bezruch przy komputerze pogarsza sprawę.Zanim pójdziesz do lekarza zażywaj tabletki ziołowe stale -labofarm-uspokajające -by sprawdzić czy ci cos ulży.Do tego magne B6.Przed pójściem do lekarza zrób badania krwi: OB,morfologie z rozmazem,cukier, elektrolity,żelazo,TSH.I z wynikami do lekarza.

Bartek czy ty czasami nie za dużo siedzisz przy kompie .W mojej rodzinie jest taki przypadek, że młodzieniec majacy15 lat gdy posiedzi przy kompie parę godz. to ,odchodzi od niego tak nerwowy,spocony,jakiś bojazliwy .A jest tak nerwowy że nie można sie do niego odezwać, bo wszystko mu przeszkadza,krzyczy na mamę tatę na brata .Ma szlaban na komp. i jest w porządku . Wez to pod uwagę pozdrawiam

To prawda.Syn moich znajomych ,którzy mają sklep z komputerami dostał ataków padaczki ,bo codziennie siedział po 6 godzin przy kompie.Jak rodzice wrócili wieczorem ze sklepu,to leżał na podłodze bez przytomności.W szpitalu zrobili mu EEG i okazało się ,że zapis jest nieprawidłowy,ma ostre fale napadowe.Teraz już jest w porządku,ale chyba ze 2 lata brał leki przeciwpadaczkowe.Dlatego ci mówię,zrób badania krwi i najpierw idż do neurologa.I powiedz mu o tym komputerze.A nie możesz lampki zapalić na noc?Włączony komputerz szkodliwie oddziałuje na organizm.Najlepiej nie spać w pokoju,gdzie komputer jest.