Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! To juz moj ktorys z kolei post ale musze bo nie moge juz wytrzymac. Rok temu mialam robione badania na serce - ekg cala masa, holter, wysilkowe. Wszytsko wyszlo okay, zero problemow. Serce uspokoilo mi sie nieco, aby teraz, po roku znow sie odezwac ze zdwojona sila. Caly czas czuje piczenie w klatce piersiowej, robi mi sie tam az goraco, serce raz wali ze puls mam 150 - lekarz mowil ze to tachykardia, a raz nie bije mocno, ale tak bije jak by nie bilo - raz uderzy, raz nie, bynajmniej ja tak czuje, ze bije nierownomiernie, ze *zapomina* o biciu. Dusi mnie strasznie. W okolicy gardla czuje jak by mi ktos cos zawiazal, nie moge oddychac, mam drzenie rak, i ogolnie sie boje, strasznie sie boje ze zemdleje, ze cos sie stanie z moim sercem. Boje sie ze umre i wiem ze to juz objaw nerwicy. Robiono mi sercowke ostatnio, wszystko okay, tylko to bass jest obnizone - tez nie wiem co to moze znaczyc. Byloby to dla mnie moze i zrozumiale, bo to moglyby byc typowe stany lękowe, ale lapie sie czesto na tym, ze bol serca i to pieczenie budzi mnie w nocy. Dodatkowo mam wtedy taki mega ślinotok, ze sie opisac nie da. Nie wiem czy to nerwy czy faktycznie serce. Boje sie wyjsc, juz zawalilam miesiac w pracy i na uczelni, rodzina patrzy na mnie jak na nienormalna, biore leki na uspokojenie, ktore tylko mnie otepiaja, nic nie uspokajaja. Czekam az mnie przyjmie Kardiolog, ale bede musiala jeszcze 3 tyg poczekac na badania. Do tego czasu ja zwariuje. Blagam, napiszcie czy macie cos podobnego. Czy to wszystko to moga byc nerwy. Jak sobie radzic z takimi napadami. Czy po roku czasu moglo sie zmienic cos w sercu ze az takie objawy sa? Blagam odpiszcie, bo zwariuje :(

To w ogóle bardzo dziwne, że lekarz po stwierdzeniu *tachykardia* nie skierował Cię od razu na USG serca. Na nerwicy się nie znam, ale możesz mieć arytmię. Jeżeli zaczynasz czuć, że serce mocno bije a Ty czujesz lęk, spróbuj zacząć kaszleć (wymuś kaszel). Niektórym to pomaga. Jeżeli następuje częstoskurcz to zazwyczaj w ślad za nim idzie oddanie dużej ilości moczu (nie leje się po nogach, ale musisz iść do toalety i dużo wysikujesz). Zanim trafisz do kardiologa, idź zrobić badania krwi (morfologię i ELEKTROLITY czyli sód i POTAS - ten ostatni jest kluczowy, wynik porównaj z normami - w laboratorium Ci powiedzą jakie są normy, albo będziesz miała od razu na wydruku).

Ja mialam nerwice i mialam tak silne objawy ze szkoda gadac.Zapalenia wszystkiego po kolei,zakazenia, grzybice, bakterie, bole jelit, problemy z tarczyca, bol w klatce peirsiowej, pocenie dloni, drzenie ciala, anemie, bole glowy, bole stawow, bole miesni, klucia po ciele jak i w odbycie najbardziej bolesne. Wszystko ustapilo wraz z wyleczeniem glowy, radze Ci sie udac do dobrego psychologa. A jak Ci po dwoch latach nie przejdzie to zmien terapeute bo ja sie meczylam 7 lat u zlego gdzie bywalo ze objawy sie nasilaly. I dodam jeszcze jedno : bralam mase lekow zadne nie pomogly. lykac witaminy tez lykalam :P