Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysyp pieprzyków na ciele

Gość Mats

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Może trochę śmieszny temat, ale mnie on bynajmniej nie śmieszy. Nie wiem też za bardzo co z tym zrobić czy to w ogóle nadaje się by iść do lekarza czy powinienem iść z tym do lekarza? Często słyszę że to taka moja uroda że wyskakują mi nowe pieprzyki. Ale to co dzieje się ostatnio to jest jakaś inwazja, ostatni miesiąc to jest totalny wysyp, codziennie znajduję nowe. Najgorsze gdy pojawiają się na twarzy... Zle się z tym czuję. Nigdy jeszcze nie miałem takiego ataku, fakt że co jakiś czas pojawiał się jakiś nowy, ale to było naprawdę raz na jakiś czas, nigdy nie było takiej inwazji. Często pieprzyki najpierw pojawiają się tak jakby pryszcze, czerwone bąble na twarzy, wyciskam, ale nie da się ich wyciskać tak jak można było wyciskać trądzik, następnie z tego albo powstaje pieprzyk, albo zostaje brzydki ślad. Czy może to coś oznaczać, jakąś chorobę? Mam 21lat, nie mam nadwagi itp. Nie piję, nie palę choć tu jestem biernym palaczem od dziecka, ostatnio staram się unikać słońca zresztą rzadko się i tak pojawia a mimo wszystko wczoraj odkryłem kolejne pieprzyki w miejscach których na słońce nigdy nie są wystawione... Od jakiegoś czasu mam problemy mięśniowe, których przyczyna na razie nie jest wyjaśniona, ale czy można wiązać jedno z drugim? Będę wdzięczy za jakieś odpowiedzi. Pozdrawiam Mats

Problem z mięśniami? może to ma związek z boreliozą? mnie ostatnio ugryzł kleszcz i tez mi zaczeły wyskakiwac pieprzyki i mam bóle stawów i mięśni, zastanawiam się czy to nie początki boreliozy, musze iść do lekarza, zna ktos może takie powiązania objawów?