Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia równowagi i szum w uchu a stwardnienie rozsiane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś może mi opisać jakie są objawy stwardnienia rozsianego.Ostatnio mam dziwne objawy, zaburzenia równowagi gdy ide prosto w pewnym momencie ściąga mnie na bok, szum i pełność w prawym uchu chociaż laryngolog niczego nie stwierdził, mam również problemy z kregosłupem. Chodze od lekarza do lekarza i nic pakuja leki które mi nie pomagaja Pewnego razu spotkałam koleżanke która oopowiedziała mi przebieg choroby SM z którą boryka sie jej mąż i te objawy pasują do moich.Ale czy może mi ktoś opowiedzieć o tej chorobie wiecej bo zaczynam sie bać ze to jest to co moge mnieć, dodam ze mam 38 lat

To trzeba isć do lekarza i się przebadac .Objawy SM pasują do pospolitych dolegliwości i możesz je miec mając problemy z szyjnym i z uchem bo tam znajdują się struktury odpowiedzialne za równowagę .Ale jak masz myslec o SM to idz do doktora i już .

Byłam u laryngologa i nic nie znalazł, a neurolog po zbadaniu mnie przepisał mi lek o nazwie histigen biore go już prawie miesiąc i nie ma poprawy.Kregosłup szyjny też prześwietliłami wyszło mi że mam fizyczne zniesienie lolerdozy szyjnej ale czy od kregosłupa szyjnego mogą być zawroty głowy które utrzymują sie od dwóch miesięcy cały czas?

Gość wielki filozof GURU

Bosche ale wy tu glupoty doradzacie ! SM stwierdza sie po nakluciu ledzwiowym ,pobiera sie plyn rdze-mozg. a to co kolega ma to klasyczny objaw NERWICY LEKAWEJ !!! HA HA HA TAK TAK, ALE POROB SETKI BADAN I ZA 3 LATA WROCISZ ZE SPUSZCZONA GLOWA ! PODAJE LEKI -CITABAX RANO 20 MG I LAMOTRYGINA RANO I WIECZOREM I JUZ PO 6 MIESIACACH (TO BARDZO KROCIUTKO ,LUDZIE LECZA SIE SREDNIO NA TO 10 LAT !!! SZOK ! ALE TO PRAWDA ) I ZAPOMINASZ O CHOROBIE . nie sluchaj matolku -troli ze to szyja czy tetnice nie wciskaj sobie nic !!! idz do psychologa tez I powiedz mu ze masz nerwice lekowa I powinna ci pomoc ! to trzeba kilka miesiecy pobujac sie z tym tematem.

Hmm.. nerwica lękowa... nie widząc pacjenta postawić diagnozę...gratuluję Guru. A może to Ty masz nerwicę, i nie tylko tą lękową?... Diagnoze stawia sie na podstawie szeregu badań klinicznych, i charakterystycznych dla schorzenia symptomów. Pozdrawiam.