Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie pierwszy raz miałem coś takiego. Wyszedłem dziś na swój codzienny spacer, pogoda dość nieprzyjemna dla mnie bo rano dostałem światłowsteretu i głowa zaczęła mnie boleć, gdy szedłem sobie spacerkiem czasem miałem chwilowe kołatanie serca, ale tak już miewałem i zaraz puszczało. Wszedłem do urzędu żeby coś załatwić i zaczęły mnie zimne poty oblewać i to tak jak bym wyszedł z basenu, trochę w głowi mi się pokręciło i taki dziwny lęk jakbym miał zaraz zemdleć i po 2 minutach puściło. Potem bardzo powoli spacerkiem do domu z takim lekkim zawrotem w głowie. Dodam że jestem w niezłej kondycji fizycznej codziennie spaceruje i jezdze na rowerze. 2.5 miesiąca temu miałem wymienioną zastawkę aortalną na mechaniczną. Moje pytanie jest takie czy ktoś miał już coś takiego i co to może być?

Jarku, takie i podobne efekty po operacji występują chyba u każdego. 2,5 miesiąca to naprawdę niezbyt długi okres by spodziewać się pełnej rekonwalescencji. Jestem 10 miesięcy po operacji i co jakiś czas mam - fakt, z coraz mniejszym nasileniem - jakieś skok ciśnienia, zawrót głowy czy zlanie potem... Głównie były to skoki ciśnienia, poproś lekarza by Ci coś przepisał o szybkim działaniu na takie przypadki. Jeśli bierzesz warfin, to też może być jego zasługa.. wszystko minie. Pozdrawiam.