Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Branie Tulipu

isaisa

Rekomendowane odpowiedzi

wsystkim na obniżenie cholesterolu całkowitego i trójglicerydów serdecznie polecam lek ziołowy cynarex, zazywanie 2 łyżeczek dziennie otrąb pszennych na zmianę z owsianymi,Na podwyższenie HDL zaś codzienny systematyczny ruch : bieg,szybki marsz, rower stacjonarny lub w plenerze od pół do godziny dziennie .Zero palenia ,alkoholu,słodyczy,ciast,naleśników ,placków,lodów,coli,napojów gazowanych i kolorowych.Woda mineralna np.muszynianka.,bo ma dużo Mg i Ca.Ograniczenie tłuszczów zwiierzęcych.Proszę przeczytać artykuł pt.,,Cholesterol i trójglicerydy**autor Sławomir Gromadzki.I jeszcze ,,dieta obnizająca poziom cholesterolu.**Warto spróbować cynarex + oeparol-leki ziołowe na cholesterol,a jak razem z odpowiednim odzywianiem i zmianą trybu życia nie pomogą ,to dopiero wtedy brać sie za ,,tulipy**.Zresztą na wielu lekach na cholesterol jest na ulotce napisane,ze lek nalezy stosować, gdy inne metody obniżenia cholesterolu nie pomogą.Nie piszesz jakie miałeś wyniki chol. przed rozpoczęciem leczenia.Jeśl ok. 300,to zioła + sprawy,które tu wymieniam pomogą.Takie jest moje zdanie,a ty musisz podjąć próbe lub nie.Skutki uboczne leków na chol. mogą być nieprzyjemne.Warto to rozważyć.

moja opinia na temat chemicznych leków na chol. opiera się na doświadczeniach znanych mi osób,które je brały ,a skutki dla wątroby i mięśni były opłakane : podwyższenie Alat i Aspat oraz CK kinazy kreatyny,bóle mięśni uniemożliwiajace chodzenie po schodach.Po odstawieniu trzeba było wątrobę ,,naprawiać**.Trochę sie poprawiło Alat i Aspat po esentiale forte,ale jeszcze jest powyżej normy.A kinaza kreatyny dalej jest kilkakrotnie podwyższona.Czy twój lekarz zanim dał ci ten tulip zrobił ci bad, krwi na wątrobę?Zrobił ci Alat,Aspat i CK kinazę kreatyny?Bo osobie ,o której piszę dał bez zadnych badań i dopiero jak pacjent nie mógł chodzic z powodu bólu łydek,to kazał odstawić i dopiero wtedy zlecił te badania.Nie zrobił nic ,zeby zregenerować wątrobę,dopiero inny lekarz sie tym zająl jak nalezy ,a na cholesterol kazał stosowac tylko te leki ziołowe ,o ktorych piszę.

isaisa Ja jestem najlepszym przykładem jakie spustoszenie w moim organizmie ,zrobił lek na cholesterol Doszło u mnie już do zaniku mięśni [ niemożność chodzenia ] i jeszcze medyk się nie poznał ,bo twierdził że to od kręgosłupa. Bratowej tatę to szykowano do dializy nerek Ona przełożona pielęgniarek wykształcona nie miała również pojęcia co się dzieje z jej ojcem. Przypadek zrobił swoje i faceta uratowano dosłownie . Kuzynki mąż to dostał takiego swędzenia ciała że brakowalo maści dla niego w Aptekach ,Bo również się nikt nie poznał że to od tych leków Byłam już mądra po wielu przypadkach i naprowadziłam go od czego to jest Oczywiście od leków na cholesterol Rozważ czy warto niszczyć sobie zdrowie posłuchaj 4 Warto pozdrawiam

Witam! nie zgadzam się z powyższymi opiniami,przez 3 lata próbowałem walczyć z cholesterolem preparatami ziołowymi i dietą i bez efektu, poziom dalej był podwyższony. Dopiero gdy dostałem od lekarza Tulip to po miesiącu stosowania poziom cholesterolu spadł dużo poniżej normy. Dalej próbowałem już na ziołach i bezskutecznie bo po pół roku poziom cholesterolu znów stał się wysoki, więc od wczoraj znów zażywam Tulip. Jedno jest pewne, że nie zawsze wysoki poziom cholesterolu wiąże się ze złym żywieniem, a często może wynikać np. ze stresu

Tez biorę od kilku miesiecy Tulip bo miałam duzo złego cholesterolu. Narazie czuje sie dobrze. Juz po miesiącu leczenia cholesterol / ten zły / obnizył sie prawie o połowę. Lekarz pocieszyl mnie ze dobrze ze tego dobrego mam dużo. Jedno co mnie niepokoi, to ze powiedział ze leki te bedę brała juz cały czas. Nikt nie moze powiedziec jak długo mozna brać ten lek. Wiadomo przecież ze jakies skutki uboczne bedą

Gość miroslaw HAT

L tulip bralem 2 lata potem zawal iznowu tulip miesiac po zawale strasznie bolaly mnie sciegna nog potemzaczely mnie bolec inne miesnia i stawy zawroty glowy oslabieni zablokawany mam prawy bark lekarz orzecznik z zus stwierdzil ze mam bole urojone kazal isc do pracy poszlem prywatnie do ortopedy porobilem badania i niewiadomo co mi jest naprawde lekarz rodzinny podejzewal skutki uboczne brania tulipu i niedopuszcza mnie do pracy co ciekawe kardiolog z gorzowa wiedziala o tych dolegliwosciach powiedziala ze to niemozliwe i kto tu ma racje

Gość izkaizka

Biorę tulip od 9 lat zaczęłam jak miałam 39 lat i leki na wątrobę, nie mam wyjścia i jestem na diecie , ruszam się aż za dużo, ważę 65 kg przy wzroście 177 , genetyka niestety , i trzeba brać aż do śmierci tak to już jest i głowa do góry.

Gość Leszek lat 63

W 2004 r. miałem zawał. Cholesterol całkowity wynosił ok 3oo. 30 dni po koronografii ,kardiolog przepisał mi Tulip. Przyjmuję go codziennie od 13 lat.Ten zły zmniejszył mi się o połowę. Jeżeli mam całkowity za wysoki to tylko z mojej winy....!!!! - nigdy nie łącze tabletek z alkoholem. Jeżeli ktoś lubi wino - ja to polecam wyłącznie czerwone wytr. lub półwytrawne- dobrze działa na szkodliwe działanie cholesterolu - i tyle...!!! / oczywiście dobre ,rozlewane u producenta....!!!/