Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i pieczenie w przełyku

Gość Generał Ferreira

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Generał Ferreira

Witam szanownych forumowiczów, Proszę o poradę w następującej dolegliwości - od ok. miesiąca odczuwam bóle w klatce piersiowej, przy czym nie bardzo jestem w stanie umiejscowić źródła bólu (czuję po prostu jak boli gdzieś *w środku*). Ból nie jest silny (nie dokucza mi, gdy o nim nie myślę, nie budzi mnie w nocy itd.), nie jest piekący, raczej tępy, coś w rodzaju ucisku. Dodatkowo pojawia się uczucie *bólu płuc* - wrażenie podobne do tego po zachłyśnięciu się gorącym powietrzem/dymem. Ból nie jest zlokalizowany w jednym miejscu, krąży po całej klatce od nadbrzusza po okolice obojczyków, raz z przodu, raz po plecach. Nie mam żadnych dodatkowych objawów (nie występuje kaszel, krwioplucie itd.), nie zauważyłem stanów podgorączkowych ani gorączki. Pojawia się natomiast (choć sporadycznie) pieczenie w okolicach przełyku, duszność, uczucie naciskania na mostek i wszelkie związane z tym nieprzyjemności (uczucie lęku itd.). Konsultacja lekarska skończyła się na przepisaniu środka przeciwbólowego, który jednak nie pomógł. Nie jest wykluczone, że całość ma podłoże nerwicowe. Proszę osoby kompetentne o pomoc, próbę zdiagnozowania, ewentualnie poradę jakie badania powinienem zrobić.

tow.generale -proponuje ziółka na uspokojenie spróbować np.tabletki labofarm złożone z 5 zioł.3x dziennie ,a na noc po 2 tabletki.Do tego wit. B compositum lub magne B6.I codziennie się ruszać tzn. rowerek,pływanie,szybki marsz ,gimnastyka,tylko nie siłownia.Ruch i wysiłek fizyczny odwraca uwagę od nerwów.Zresztą sam zauważyłeś ,że jak o tym nie myslisz,to to odchodzi.Tylko zażywac systematycznie .Jak nie ulży,to do psychiatry.