Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czerwonce ręce z białymi plamami

Gość abcde

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój znajomy ma 33lata Przy wzroście 180cm waży około 89kg ale nie jest gruby Z tego co wiem nie narzeka na swoje zdrowie ale ostatnio zobaczyłam, że ma takie różowo czerwone dłonie z białymi plamkami To wygląda tak jakby po prostu w niektórych miejscach na dłoniach ta skóra nie zaróżowiała i dlatego zostały małe plamki koloru skóry Jak ścisnęłam mu dłonie to skóra zrobiła się taka beżowa jak powinna być i za chwilę z powrotem wróciła do różowego koloru Powiedział, że on ma tak od zawsze Ma skłonności do nadciśnienia, aczkolwiek nie cierpi na nie Moja koleżanka też ma takie dłonie, z tym, że ona ma je bardzo czerwone Lekarz nazwał jej to *Zespołem...* i nie wiem co dalej bo ona sama nie pamięta nazwy (z tym, że ta koleżanka ma żylaki, sporą nadwagę i taką skórę, że jak ją ktoś mocniej złapie to w tym miejscu od razu ma siniaka) Z tego co mi wiadomo to ten kolega tak nie ma Ale jeśli wiecie czym mogą być spowodowane takie dłonie to napiszcie proszę Podpowiem mu, żeby to zbadał i gdzie ma się udać